Dér Heni heti műsorajánlója

612
Derheni

Dér Henrietta-Heni Szabadkán született. A Dal február 1-jei elődöntőjéből az Ég veled – Next please című dalával jutott tovább a középdöntőbe.

Becsülöm azokat az embereket, akiknek olyan erős a hitük, hogy végig tudják járni a Caminót, a Santiago de Compostelába vezető utat. Mindenesetre egy ilyen zarándoklaton a résztvevőt a hitbéli élmény mellett más hatás is éri: szép tájakon mehet végig, s az út végére barátságok is kötődnek. A Camino című film emlékül szolgálhat, s egyben útikalauzként is élményt ad (hétfő, Duna, 7.35).

A Vajdaságban születtem, és büszke vagyok magyarságomra. Ugyancsak felnézek tehetséges honfitársaimra: művészekre, tudósokra, akik a világ minden részén megállták a helyüket, s öregbítették nemzetünk hírét. A keddi Magyar elsők nekik s találmányaiknak állít emléket, amelyből mindnyájan tanulhatunk. Az ajánlott epizód egyébként egy játékosabb rész, mivel a magyar kártya hagyományait mutatja be (Duna, 9.30).

A testmozgás fontos szerepet tölt be családom életében. Vőlegényem hivatásos sportoló és futballedző, magam is rendszeresen sportolok. Így tudom, milyen kitartás és elkötelezettség kell ahhoz, hogy valaki olimpikon lehessen. Szerdán a téli olimpiára kapcsolok, a jégkorong negyeddöntő különösen izgalmasnak ígérkezik (Duna, 18.00).

Mindig nagyon érdekelt a politika és a közélet, ezért is végeztem el Pécsett a politológia szakot. Csütörtökön az Ütköző műsorát ajánlom, ahol mindig érdekes politikai viták hangzanak el. Náray Balázs szerkesztésében aktuális kérdéseket boncolnak, a fél óra alatt nem lehet unatkozni (Kossuth Rádió, 18.00).

Pénteken egy bűbájos filmet karikáztam be. Jiří Menzel nagyon népszerű a magyar nézők körében, a Sörgyári capriccio vagy a Szigorúan ellenőrzött vonatok már bevonult a filmtörténetbe. A javasolt Az én kis falum különösen érdekes, hiszen a főszerepet Bán János játssza (Duna, 21.15).

Szombaton mi mást is választanék, mint A Dal döntőjét. Még nem tudom, hogy ott leszek-e a színpadon, viszont életre szóló élmény volt részt vennem e fesztiválon. Meggyőzött, hogy jól döntöttem, amikor a szólókarriert választottam. Továbbra is számítok a szűkebb hazámban élők szavazataira, s mindenkire, akiknek tetszik A DALOM (M1, 20.20).

Vasárnap egy vígjátékra esett a választásom. A Játékszínből közvetítik a Hyppolit, a lakáj című darabot. A történet a filmvásznon is népszerű volt, e feldolgozás is felhőtlen szórakozást ígér (M3, 13.45).