Újabb nézettségi csúcsot döntött a német-magyar az M4 Sporton

44

A vasárnap esti magyar-svájci labdarúgó-Eb-mérkőzés nézettségi csúcsát is megdöntve a teljes piac legnézettebb műsora lett az M4 Sporton szerdán este közvetített Németország – Magyarország találkozó, amelynek második félidejét több mint 1,5 millióan nézték. A meccs a teljes népesség és a fiatalok körében is tarolt, és online is rekordot döntött.

Második csoportkörös mérkőzésén lépett pályára a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon a Marco Rossi vezette magyar válogatott a házigazda németek ellen. A nem kis téttel bíró stuttgarti találkozó jelentőségét a szerda esti nézettségi adatok is igazolják: a mérkőzés nemcsak idén lett a közmédia és a teljes piac legnézettebb műsora, de ha a tavalyi műsorokat is vizsgáljuk, akkor sem talál legyőzőre. 2022 óta nem volt ilyen magas az M4 Sport teljes napi közönségaránya a teljes népesség és a fiatalok körében sem: előbbiben 16,9 százalék, míg utóbbiban, a 18-49 évesek körében, 18,8 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy idén még egyetlen csatornának sem volt ekkora teljes napi közönségaránya, sem a teljes népesség körében sem a 18-49 éveseknél.

A német sikert hozó mérkőzés nézettsége – csaknem 200 ezer fővel meghaladva a vasárnapi magyar szereplést – 1 millió 382 ezer fő volt, a második félidőt pedig több mint 1,5 millióan nézték. A mérkőzés legnézettebb percében 19:36-kor, vagyis a második félidő hajrájában 1,6 millió néző szurkolt a magyar csapatnak. Ezekben az adatokban továbbra is csak a háztartások szerepelnek, az nem, hogy hányan követték szurkolói zónákban, óriáskivetítők előtt, vagy vendéglátóipari egységekben a nemzeti tizenegy szereplését.

A Németország – Magyarország mérkőzés idején a televíziót nézők 42,1 százaléka választotta az M4 Sportot a meccs idejében. A fiatalok körében még magasabb, 48,9 százalék ez az arány, míg a második félidőben a magyar háztartásokban tévéző fiatalok több mint fele az M4 Sportot nézte. A 18-49 évesek körében a 19:24 perc volt a legnézettebb: 575 ezren szurkoltak egyidőben a nemzeti tizenegynek a háztartások képernyője előtt.

Online is kiemelkedő nézettséget hozott az összecsapás: a mérés kezdete óta még nem rögzített a Gemius olyan magas látogatószámot egyetlen online élő sportközvetítés nézése esetében sem, mint szerda este az m4sport.hu oldalon. Átlagosan több, mint háromszor annyian nézték online a mérkőzést, mint bármelyik korábbi találkozóját a 2024-es Eb-nek, a mérkőzés látogatottsága meghaladta a 234 ezer főt.   

A magyar válogatott legközelebb vasárnap este lép pályára, szintén Stuttgartban, az utolsó csoportkörös mérkőzésen Skócia ellen. A találkozót június 23-án 21 órától közvetíti élőben az M4 Sport, az m4sport.hu, a Nemzeti Sportrádió, a nemzetisport.hu és a Kossuth Rádió.

forrás: Nielsen közönségmérés, és Gemius Prism

fotó: MTVA