A nagykarácsonyi Mikulás-programok nyitónapján a kórógyiak is bemutatkoztak

0
1622

Múlt vasárnap hivatalosan is megkezdődtek a magyarországi nagykarácsonyi Mikulás-programok. Az ünnepélyes megnyitón a Kórógy Hagyományőrző Egyesület gyermektánccsoportja is fellépett.

A Fejér megyében, Dunaújvárostól nem messze található 1500 fős Nagykarácsony település országszerte akkor vált ismertté, amikor 1995-ben megnyitották a Mikulásházat. Minden évben november és december folyamán a Mikulás személyesen fogadja az eléje járuló gyerekeket.

Nagykarácsonyban évente 10-15 ezer látogató keresi fel a Mikulásházat és vesz részt a Mikulás-programokon. A Kórógy Hagyományőrző Egyesület már több alkalommal szervezett ide utat.

08-korogy-nagykaracsony-2-1

Cserepes Zoltán, a hagyományőrző egyesület elnöke elmondta, hogy a közelmúltban baráti kapcsolat is kialakult a település önkormányzatával. Ennek köszönhetően idén először a kórógyi gyerektánccsoport is bemutatkozott az ünnepélyes megnyitón, tagjai a művelődési házban a helyi néptáncosokkal közösen adtak folklórműsort. Utánuk pedig a 100 Folk Celsius együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

November 13-án, vasárnap hivatalosan is megkezdődtek az idei nagykarácsonyi Mikulás-programok. Az ünnepélyes megnyitó és a Mikulásház kulcsainak átadását követően a gyerekek rögtön birtokba vették a területet. Voltak, akik egyből a Mikulásházat célozták meg első látnivalóként, és akadtak, akik kézműves foglalkozással múlatták az időt. A kevésbé fázósak az állatsimogatóban, valamint a szalmabálákból kialakított labirintusban próbálgathatták bátorságukat.