Lemondott a macedón kormányfő

887
Klfld-Nikola-Gruevski

 

Benyújtotta lemondását Nikola Gruevszki macedón kormányfő – jelentette be Trajko Veljanoszki, a szkopjei parlament elnöke pénteken az Utrinszki Vesznik című napilap internetes oldalának beszámolója szerint.

A macedón házelnök hozzátette: megvárja, mi lesz a Johannes Hahn uniós bővítési biztossal folytatott pénteki tárgyalások kimenetele, és azt követően jelenti be a további lépéseket. Reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok és az ellenzék között tavaly júliusban uniós közvetítéssel megkötött megállapodásban foglaltakat – amelyeknek része a miniszterelnök lemondása is – teljes mértékben végre fogják hajtani az érintettek, hogy rendeződjön a belpolitikai helyzet.

A pártok közötti kommunikáció elindításához hozzájárulhat Johannes Hahn szkopjei látogatása is, az uniós politikus ugyanis pénteken leül tárgyalni a négy legnagyobb párt vezetőségével, hogy az előre láthatóan április 24-én rendezendő választásokig tartó időszak lépéseiről, illetve az ország jövőjéről egyeztessen.

A választásokig átmeneti kormány irányítja a balkáni országot, amelyet majdnem tíz évig vezetett a jobboldali Nikola Gruevszki.

 

{fcomments}