Az első tíz év

Szemelvények a Magyarság Háza életéből

Tíz évvel ezelőtt azzal a nagyon fontos küldetéssel jött létre az intézmény, hogy a magyarság magában hordozott és teremtett értékei mentén, a hagyomány és a korszerűség párhuzamba állításával hidat építsen a Kárpát-medence különböző területein, illetve a nyugati diaszpórában élő nemzetrészek között.

A Magyarság Háza első tíz évét bemutató különleges kiállítás tematikus csoportokba rendezve fogadja a látogatókat. Külhoni tájaink természeti és épített ékességeit, a kortárs magyar képzőművészet, irodalom, zene és színjátszás nagyszerű alkotásait, a mesék varázslatos birodalmát, a magyar konyha páratlan gazdagságát rejti egy-egy utazóláda – mindazt, ami által azok a bizonyos hidak épültek és épülnek. S miközben tárlatsétánk vége felé némelyik rendhagyó tanórába és Hunyadi Mátyás királyi udvarába is bepillantunk, végső soron képet kapunk arról, kik és milyenek vagyunk mi, magyarok.

Az interaktív vándorkiállítás Budapest és Dunaszerdahely után 2022. április 26-ától Eszéken, a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központban tekinthető meg.

A kiállítást megnyitja Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója.

Időpont: 2022. április. 26., 10.30 óra.

Helyszín: Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ, Eszék.

Közreműködik a felvidéki Kuttyomfitty Társulat.