A Dal-sláger Malmőben

0
204
EUVILLAGE_2_foto_MTVA_Mudri_Simon-JPG

Csütörtökön lép színpadra ByeAlex

Az Eurovíziós Dalfesztiválon május 16-án mutatkozik be ByeAlex. A Dal győztese nagyon számít a külhoni magyar nézők szavazataira is.

Malmőben csütörtökön rendezik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét. Ekkor lép színpadra ByeAlex, aki A Dal vetélkedő nyerteseként Magyarországot képviseli a svédországi megmérettetésen.

Mindkét elődöntőben szavazhatnak az aktuális versenyben résztvevő országok. Az indulók közül 10-10 jut tovább a szombati döntőbe, ahol az automatikusan bejutó „nagy ötök” és a tavalyi győztes mellett szállnak versenybe a győzelemért.
Idén az Eurovíziós Dalfesztivál történelmében először okostelefonra letölthető applikáció segítségével is szavazhatnak a nézők: ez az újítás azon kívül, hogy szavazatokat lehet küldeni a készülékről, lehetővé teszi azt is, hogy az előadás alatt az aktuális fellépőről olvassunk információkat. Az új szavazási mód mellett megmaradt természetesen az SMS-en keresztül történő voksolás lehetősége is.
ByeAlex a dalfesztivál egyik helyszínén hétfőn állt először nemzetközi közönség elé. A Eurovision Village színpadán adta elő a Csókolom és a Kedvesem című dalait. A szürke, hideg, szeles és szemerkélő esővel megfűszerezett hétfő délutánon a körülmények ellenére majdnem megtelt a Eurovison Village nézőtere. A széksorokat nemzetközi közönség foglalta el, voltak köztük malmői magyarok is. Honfitársaink az első sorból zászlókat lengetve buzdították Alexet. Ismerve az énekes szokásait, egy idős néni a koncert végén két sapkával is megajándékozta.

„Ez volt az első nemzetközi közönség előtt játszott koncertem – nyilatkozta ByeAlex a koncert után. – Nagyon jó érzés volt, a közönség is nagyszerű volt. Rengetegen eljöttek, pedig elég hideg volt. Azt viszont érdekes volt megélni, hogy amikor a végén a svéd refrént énekeltem, a tömeg egyszerre mozdult meg.”

Alex csütörtökön nagyon számít a külhoni magyarok szavazataira is!

 

{fcomments}