Ünnepek után

47

Újra visszakerültek a karácsonyi díszek és a csillogó égők a dobozba. A karácsony meghittsége és a szilveszteri bulihangulat után január elején kicsit mindig nehéz visszazökkenni a hétköznapokba, mert ez az időszak az emlékek felidézéséről is szól, az embernek régebbi ünnepek és olyan esték jutnak eszébe, amikor még mindenki együtt volt. Sokaknak azért is öröm volt ez a pár együtt töltött nap, mert ilyenkor a ritkán látott családtagok is hazalátogatnak.

Gyorsan elrepült ez a néhány nap, most pedig már a falon lévő naptárt is aktuálisra váltottuk. A dátumban ugyan más évszám szerepel, de mindennapi dolgaink ugyanúgy mennek tovább.

Az olvasó most a 2020-as esztendő első lapszámát tartja a kezében. Köszönjük, hogy az új évben is fellapozza újságunkat, amelyet továbbra is a tőlünk telhető legnagyobb szakértelemmel írunk, szerkesztünk hétről hétre.

Idei első számunkban a legfontosabb belpolitikai eseményekről írunk, hiszen az év első napjaiban már túl vagyunk egy országos elnökválasztáson, erről is készítettünk egy statisztikát. Aztán az ünnepi és évzáró eseményeket igyekeztünk összefoglalni. Ebből is látszik, hogy az elmúlt év utolsó lapszáma után eltelt időszak is igazán mozgalmas és eseménydús volt, csakúgy, mint az egész 2019-es év magyar egyesületeink és a HMDK számára. Nagyon sok rendezvényünk volt, szervezeteink sok-sok eseményen képviselték nemzetrészünket itthon és Kárpát-medence-szerte is. Számos felújítás, beruházás valósult meg, olyanok is, amelyekről sokáig csak álmodtunk.

Ha tehát visszatekintettünk, megállapíthattuk, hogy egy eseményekben, változásokban, sikerekben valóban gazdag évet hagytunk magunk mögött. Most egy új esztendő, újabb esélyek elébe nézünk, újult erővel, új ötletekkel, még nagyobb elszántsággal.

Ezúttal is kívánok minden kedves hűséges olvasónknak boldog és eredményekben gazdag új évet, magunknak pedig önző módon azt, hogy még többen olvassanak bennünket…