Év végi összegzésféle

0
14

Nem tudom, hogy mások hogy vannak vele, de én úgy érzem, hogy szinte egy szempillantás alatt elrepült ez az év is. 2019-ből még ugyan egy hét hátravan, de ami a Képest illeti, ezzel a számmal mi lezárjuk az idei esztendőt.

Egy kis időre mi, az újság és a Drávatáj szerkesztősége is megpihenünk, hiszen egy rendkívül mozgalmas, zsúfolt év van mögöttünk.

Számunkra ez az év hozta a legnagyobb változást: húsz év folyamatos működés után tavasszal végre saját helyiségekbe költözhettünk, miután elkészült a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének új médiaháza a drávaszögi Bellyén. Az épületben most méltó körülmények között dolgozhatunk.

A Képes Újság több mint fél évszázada a horvátországi magyarok lapja. Az idők során sokat változott minőségében, tartalmában, elődeink és mi is mindig igyekeztünk megfelelni az adott kor kihívásainak, hogy az olvasók a legszínvonalasabb újságból tájékozódhassanak a horvátországi magyarságot érintő kérdésekről.

Az aktualitások mellett több száz rendezvényről, összejövetelről, különböző programokról: falunapokról, fesztiválokról, évfordulós ünnepségekről, találkozókról számolhattunk be ebben az évben is. Sorra valósultak meg a több millió kúnás beruházások a magyarságunk számára fontos egyesületekben, intézményekben, így idén is sor került átadóünnepségekre. Ezek közül a legjelentősebb az eszéki magyar iskolaközpont diákotthonának az átadása volt november 28-án, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Andrej Plenković horvát kormányfő közösen vágta át a szalagot. Amiről viszont ez az esemény számunkra még emlékezetesebb marad, az a magyar miniszterelnök exluzív interjúja a Drávatáj stúdiójában.

Így a végére nem marad más, mint hogy magunknak azt kívánjam, soha rosszabb évünk ne legyen, Önöknek pedig megköszönjem, hogy 2019-ben is olvasták lapunkat, hallgatták rádió- és tévéműsorainkat. Az új évben is arra fogunk törekedni, hogy érdemes legyen olvasni a Képest, nézni a Drávatájat, arra, hogy továbbra is méltók lehessünk bizalmukra.