Törődnek a legidősebbekkel is

0
198

A vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület vezetői a hétvégén falujuk egyik legidősebb lakosát lepték meg ajándékukkal.

Egy hónap telt el karácsony óta, e legmeghittebb keresztény ünnepünk táján sokakban ébred fel a jótékonykodás iránti kedv. Arra persze, hogy örömet szerezzünk embertársainknak, az év minden napja tökéletesen alkalmas. Így gondolkodnak erről a vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület tagjai is.

– Programjainkkal elsősorban a fiatalabb generációkhoz tartozó nemzettársainkat szeretnénk megszólítani. Karácsonykor a gyerekekhez érkezett meg a „Télapónk“, műsorainkat pedig a felnőtteknek szánjuk. Viszont ott van a legidősebb korosztály, akikről, úgy gondoljuk, szintén nem feledkezhetünk meg. Horvát Erzsébet falunk egyik legidősebb lakosa, akit a hétvégén egy kis ajándékcsomaggal leptünk meg – nyilatkozta lapunknak Fábián Melissza, az egyesület titkára, aki Midlinszki István egyesületvezetővel látogatott el Erzsébet asszonyhoz. A nyugdíjas tanárnőnek sokat jelent, hogy gondoltak rá.

Az ajándék tartalmát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával vásárolta a szervezet. Az egyesület vezetői elégedetten tekintenek vissza az elmúlt évre, bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik programjaikat, s ennek a járványhelyzet sem lesz akadálya.