Split: magyar kultúra napi filmvetítés és taneszközcsomagok a magyarul tanulóknak

0
57

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete tagjainak legutóbbi összejövetelére a magyar kultúra napja alkalmából került sor. Tripolszki Anikó megyei magyar képviselő a tengerparti nagyváros egyik általános iskolájába magyar anyanyelvápoló órákra járó diákokat részesített támogatásban.

A HMDK Split-dalmát megyei egyesületének tagjai nemzeti ünnepeinken, a jelesebb történelmi események évfordulóin rendszeresen tartanak megemlékezéseket. A magyar kultúra napja alkalmából is összegyűltek székhelyükön, ahol a Móricz Zsigmond regénye alapján készült Kivilágos kivirradtig című játékfilmet nézték meg.

– Ezek az alkalmak remek lehetőséget nyújtanak társalgásra, kapcsolatok kialakítására. Örömünkre szolgál, hogy mindig akadnak olyan emberek, akik boldogan vesznek részt a közös munkában – mondta Tripolszki Anikó, a HMDK Split-dalmát megyei egyesületének elnöke, aki egyben a megyei magyar kisebbségi képviselő is.

Tripolszki Anikó fontosnak tartja a fiatalokkal is megismertetni az egyesület munkáját, valamint igyekszik különböző támogatásokkal is ösztönözni azokat, akik ragaszkodnak magyar gyökereikhez. Így nemrég taneszközcsomagokkal lepte meg a magyar anyanyelvápoló órákra járó diákokat, valamint az órákhoz szükséges térkép bekeretezését is támogatta.

– Split-dalmát megyei egyesületünk jövője a fiataloktól függ, ezért fontosnak tartom azt, hogy az egyesület munkájába ők is bekapcsolódjanak, abban részt vegyenek – mondta Anikó asszony.