Régiónkat képviselték a borturisztikai kiállításon

0
56

Anyaországi és határon túli magyar borászatok is részt vettek a BorÉRT borturisztikai konferencián és kiállításon. A HMDK Gazdakörét a Szabó pincészet képviselte.

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület negyedik alkalommal rendezte meg Magyarország egyetlen borturizmussal foglalkozó seregszemléjét január 27-én a (budapesti) városligeti Vajdahunyadvárban. A résztvevők az aktuális szakmai témákat, támogatási lehetőségeket bemutató konferenciát követően Magyarország számos borvidékének kínálatával ismerkedhettek meg ezúttal is egy bortúrán, ahol az idei évben piacra kerülő bortételeket kínálták.

A borkiállításon nem csak anyaországi pincészetek vettek részt, a Kárpát-medence valamennyi régiója képviselve volt. Régiónkat, valamint a HMDK Gazdakörét a karancsi Szabó pincészet képviselte. 

Szabó Attila, gazdaszervezetünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, az esemény rendkívül hasznos volt marketingszempontból, nemcsak saját pincészetüket, hanem egész térségünket népszerűsítették.

Gazdakörünk képviselői sok vendéget fogadtak standjuknál, többek között Torda Mártával, a Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának vezetőjével és Mészáros Balázs vezető kormányfőtanácsossal is találkoztak.