Nacsa Olivér heti ajánlója

0
714
nacsa_oliver

Nacsa Olivér előadóművész, humorista, nem utolsósorban a Budavári Palotakoncert megálmodója és producere. 1998-ban Bagi Ivánnal együtt nyerte meg a Rádiókabaré Humorfesztiváljának első díját. A közmédia M1 csatornáján jelentkező Poén Péntek, majd a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán című nagy sikerű műsorok után jelenleg a vadonatúj Bagi-Nacsa Show egyik házigazdája.

Hétfőre jó szívvel ajánlom egyik legkedvesebb műsoromat, Az én ’56-om címűt. Azt gondolom, hogy a mai kor értékválsága közepette nagyon fontos, hogy 1956 történelmi jelentőségű üzenete személyes fotók és történetek útján közelebb kerüljön a mai fiatalokhoz (Duna World, 17.10). Este Erkel Ferenc Bánk bán-ja kihagyhatatlan az M5 műsorán. A 2010-ben készült felvételről az opera ősváltozatát élvezhetik a zeneértők (19.55).

Kedden a Top-Show ígéretes esti kikapcsolódás, Rózsa György műsorában a kilencvenes évek hazai sztárjait láthatjuk viszont. Rocklegendák és musicalcsillagok mellett a Bagi-Nacsa humoristapáros televíziós bemutatkozása is ehhez az időszakhoz és ezekhez az adásokhoz köthető, tehát némi nosztalgiával várom saját feltűnésünket a képernyőn (M3. 21.05).

A Szabadság tér ’56 adásait, amikor csak tehetem, megnézem; nagy rajongója vagyok a szerda esti sorozatnak. A lenyűgözően látványos, nagyon jól szerkesztett műsor átfogó képet ad a forradalom eseményeiről. Ritkán látható archív felvételeket, kordokumentumokat tárnak a közönség elé (Duna 20.35).

Csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című hírmagazinjával indul a nap. Ez a műsor mindig aktuális, segít eligazodni az információk áradatában (6.00-9.00). Este mindenképpen megnézem Fábry Sándor show-ját, a legkiemelkedőbb egyéniségnek tartom, nagyon sokat tanultunk tőle. Ez a különleges képességű ember mindent tud a szakmáról (Duna, 20. 25).

A pénteki kínálatból érdekesnek ígérkezik a Hogy volt? – a hét levezetéseképpen egy könnyedebb műsor. Nagy erénye, hogy tehetséges embereket, színészeket vonultat fel. A mi műsorunknak is egyik fontos küldetése, hogy a valós értékekre hívja fel a figyelmet, és teret biztosít a valódi értéket képviselő embereknek (Duna World, 16.15). Az operett műfaja megérdemli, hogy méltó módon, elegáns környezetben mutassák be, így álmodtam meg a Budavári Palotakoncertet is. Mindig örömmel hallgatom a Túl az Óperencián-t. A nívós zenei válogatáshoz Nagy Ibolya művésznő orgánuma sok kedvességet tesz hozzá (Dankó Rádió, 18.04).

Szombat este a hétvégi gazdag filmkínálatból kiemelkedik egy remek magyar tévéfilm: a Félvilág. A cselekmény az I. világháború előtti Magyarországra kalauzol bennünket, az izgalmas bűnügyi történetet remek színészi alakítások teszik felejthetetlenné: Kovács Patrícia mellett Gryllus Dorka, Kulka János és Sándor Péter játssza a főszerepeket (M5, 21.05).

Figyelemmel követem vasárnap esténként a Magyarország, szeretlek! vetélkedőt. A forgatásokon vendégként többször is részt vettem. A jó hangulatú, szerethető és népszerű műsor sok érdekes tényre derít fényt (Duna, 20.00).