Mozgalmas időszak a spliti magyaroknál

185
split-2

Split – Anyák napjáról, Szent Dujamról és az Európa-napról is megemlékeztek a spliti magyarok, akik erre az alkalomra ünnepi műsort is készítettek.

Május 8-án, vasárnap ünnepelték Horvátország-szerte az anyák napját, amiről a splitiek sem feledkeztek meg. A HMDK Split-Dalmát megyei egyesülete a Bóbita gyermekcsoporttal karöltve készült erre a napra.A kicsik új gyermekdalokat tanultak,

szép versekkel köszöntötték az összegyűlt édesanyákat, nagymamákat. A program végén külön köszöntötték vezetőjüket, Barbir Olgát, és minden jelenlévőnek rózsával kedveskedtek.

 

Szent Dujam ünnepe

Másnap, május 9-én Szent Dujam és az Európa-nap alkalmából a spliti nemzeti kisebbségek egyesületei közös programot szerveztek. Ezen a rendezvényen a  magyarokat a Dankó Pista Dalárda és a Bóbita gyermekcsoport képviselte.

– A kórus előadása elnyerte a közönség tetszését. A legnagyobb sikert mégis a gyerekek aratták, akiknek tízperces fellépését a közönség vastapssal jutalmazta. A másfél órás műsoron jelen volt Split városának vezetősége is Anđelka Visković polgármester-helyettessel az élen, aki köszöntőjében annak a reményének adott hangot, hogy a rendezvény hagyományt fog teremteni – nyilatkozta lapunknak Kollár István, a HMDK Split-Dalmát megyei egyesületének elnöke.

split-1