Magyar bál Hercegszőlősön

116

Magyar bálra került sor december 15-én Hercegszőlősön, a helyi HMDK-alapszervezet e mulatsággal zárta az egész éves munkát.

A HMDK hercegszőlősi alapszervezetét 2017-ben alapították azzal a céllal, hogy keretei között a tagok a magyar kultúrát és hagyományokat ápolják, illetve hogy az egyesület összefogja a falu magyarságát. Eddigi legnagyobb rendezvényük az Anna-bál volt, de kirándulásokat is szerveztek az anyaországba, továbbá kiállítások is szerepeltek programjaik között, melyek keretében Magyarország történelmét, nevezetességeit mutatták be a résztvevőknek.

November végén leghíresebb magyar zeneszerzőnk, Liszt Ferenc életművét hozták közelebb tagságukhoz egy roll-up-kiállítás segítségével.

– A tavalyi év végén is egy programmal kedveskedtünk közösségünknek, méghozzá egy bál szervezésével decemberben. Természetesen idén is meg fogjuk tartani hagyományos rendezvényeinket, melyekben hangsúlyos szerepet kap a honismeret mint a nemzeti identitás egyik tartópillére – nyilatkozta lapunknak Sója Bálint, az egyesület elnöke.

Jankovics Róbert HMDK-elnök köszöntötte a bál résztvevőit