Jutalomkirándulással zárták az évet a kórógyiak

0
74

A Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület a legaktívabb horvátországi magyar szervezetek közé tartozik. A tavalyi évben több mint 20 vendégszereplésük volt, valamint két nagyszabású rendezvénynek is a házigazdái voltak. Az egész éves munkát decemberben egy jutalomkirándulással zárták.

A 2018-as év rendkívül mozgalmas volt a Kórógy Magyar Hagyományőrző Egyesület tagjai számára. Gyermektánccsoportjuk számos horvátországi rendezvény mellett többször vendégeskedett Magyarországon is. Természetesen a hazai közönségről sem feledkeztek meg: gyermektáncfesztivált és zenésztalálkozót is szerveztek, melyek mára Kárpát-medencei szinten is ismertté váltak. Az évet Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk meghívásának köszönhetően egy zágrábi jutalomkirándulással zárták, melyhez a helyi iskola diákjai is csatlakoztak. A horvát fővárosban a kórógyiak ellátogattak a száborba, ahol megismerkedhettek annak működésével, valamint a Mirogoj nemzeti sírkertbe, hazaindulás előtt pedig megnézték az adventi vásárt is.

– Nagyon mozgalmas volt a tavalyi évünk, ami örömmel tölt el bennünket. A sok fellépés mellett sikerült több Kárpát-medencei településsel is baráti kapcsolatot kialakítanunk, ezeket a jövőben is ápolni szeretnénk. Egyesületünk idén lesz 10 éves, ezt méltóképpen meg szeretnénk ünnepelni, így várhatóan 2019 sem lesz kevésbé mozgalmas a számunkra – mondta Cserepes Zoltán, az egyesület elnöke, aki köszönetet mondott magyarságunk parlamenti képviselőjének, Jankovics Róbertnek a zágrábi meghívásért és az egész éves támogatásért.

Az egyesület a tavalyi évben sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapnál, a Csoóri Sándor Alapnál, valamint a zágrábi Kisebbségi Tanácsnál is.