Júniusban nyitnak a strandfürdők

0
1194
05-furdok--copacabana

A hercegszőlősi strandfürdő már üzemel, hamarosan a pélmonostori is megkezdi a szezont, a harkányi és siklósi szabadtéri medencék pedig már május vége óta látogathatók.

A május hosszú hónap volt, különösen az esőzések miatt. A mezőgazdaságban „aranyat ért”, mégis úgy tűnt, már soha nem fognak véget érni a csapadékos napok. Június elejére szerencsére kisütött a nap, és reméljük, most már tartósan így marad, hogy felmelegedhessenek a strandolásra alkalmas természetes vagy mesterséges fürdővizek.
 

 

Széleskörű kínálattal rendelkeznek a magyarországi fürdők

Akiknek nem volt türelmük kivárni a jó időt, akár télen is strandolhattak beltéri medencés fürdőkben. A legközelebbi zárt uszodák a magyarországi Harkányban és Siklóson találhatók. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdőt bizonyára már senkinek sem kell bemutatni, hiszen sok horvátországi tölti ott szabadidejét, elsősorban a családok számára ideális a strandolási lehetőség. A gyógyfürdő egész évben nyitva tart, a strandfürdőt is megnyitották. A strandfürdőbe a felnőttjegy 1600 forint (kb. 40 kúna), egy négyfős családnak pedig 4800 forintba (kb. 125 kúna) kerül a belépő. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az idei szezonban is szórakoztató programokkal, koncertekkel, animátorokkal, baba-mama parkkal és sportrendezvényekkel várja a vendégeket. A fürdő legnagyobb rendezvénye a fürdőfesztivál, melyre július 24-26. között kerül sor.
Siklóson a vár közelében található a Thermal Spa elnevezésű komplexum. A beltéri medencék itt is folyamatosan működnek, de mostanra a kültérieket is megnyitották. Itt hétvégén a felnőtt napijegy 3000 forint (kb. 78 kúna), a gyerekek számára pedig 1500 forint (kb. 38 kúna). Hétköznap olcsóbban strandolhatunk. A siklósi fürdőkomplexumban a medencéken és élménymedencéken kívül csúszdák, jakuzzik, aromakabin, gőzfürdő, szaunák és sókamra bővítik a kínálatot.
 

 

A hercegszőlősi fürdőt az első héten ingyen látogathatták

Az eszéki strandon, a „Kopikán” az idei szezonban új sportolási lehetőségek várják a vendégeket. A belépő felnőtteknek 7, gyerekek számára 3 kúna, csoportos belépés esetén még kedvezményesebb áron strandolhatunk itt.
A hercegszőlősi fürdő június 6-án nyitott, és június 13-ig ingyenes belépővel várja a vendégeket. Az Eszék-Baranya megye-szerte népszerű fürdőben 25×50 méteres olimpiai medence, 8×8 méteres gyerekmedence, játszótér, homokos röplabdapálya és tekepálya is található. A fürdő az előző évekhez hasonlóan 10-től 19 óráig lesz nyitva. A belépő felnőtteknek 10, gyerekek számára 5 kúna.
A pélmonostori városi strand június 15-én nyit, és ugyanannyiba kerül a belépő, mint a hercegszőlősibe. Itt két kis- és egy nagyobb medence található. A pélmonostori strand gyakran szolgál koncertek és más szórakoztató műsorok helyszínéül.

 

kn-vin

 

{fcomments}