A HMDK nevében is koszorúztak Pélmonostoron

0
508

Múlt vasárnap, az államiság napján a honvédő háború áldozataira is emlékeztek Pélmonostoron. A HMDK-t Matijević Olivér, a pélmonostori városi tanács tagja és dr. Szicsajmov Ibolya, a pélmonostori Magyar Katolikus Nőegylet alelnöke képviselték.

Pélmonostoron a Szabadság téren került sor az államiság napja alkalmából tartott megemlékezésre, melynek keretében a résztvevők koszorúkat és gyertyákat helyeztek el a horvát honvédők emlékművénél.

A koszorúzáson részt vett a város vezetősége, többek között Tomislav Rob, Pélmonostor újdonsült polgármestere, Ivan Bandov Paulić és Goran Hes polgármester-helyettesek, valamint Igor Franjić, a városi tanács elnöke. A HMDK nevében Matijević Olivér, a pélmonostori városi tanács tagja és Szicsajmov Ibolya, a pélmonostori Magyar Katolikus Nőegylet alelnöke koszorúzott.

Horvátország 1991. június 25-én vált ki a Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaságból:

a zágrábi nemzetgyűlés (szábor) az addigi tagköztársaság szuverenitásáról és önállóságáról szóló kiáltványt fogadott el, és meghozta az erre vonatkozó alkotmányos rendeletet, amely elindította a Jugoszlávia többi tagköztársaságától való elszakadást és a nemzetközi elismerési folyamatot. Ezt a napot nemzeti ünnepként ünnepeljük.