Hívd fel társaid figyelmét a függőség negatív hatásaira!

0
92

A fenti felszólítás egy kiállítás címéül is szolgál, ezzel folytatódott a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központnak (HMOMK) a pécsi Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesülettel közös, BeDrugFree elnevezésű kábítószermegelőzési projektje, mely a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósul meg.

A HMOMK, Eszék városa és a Tehetség-Vár Társadalomtudományi Egyesület közötti együttműködésként megvalósuló Talk freely – Connect courageously – Prevent effectively – Beszélj szabadon – Csatlakozz bátran – Előzd meg hatékonyan (BeDrugFree) közös drogprevenciós projektjének egy újabb programjára került sor múlt hét pénteken. Egy kiállítás segítségével mutatták be és hirdették ki a legjobb alkotásokat, amelyeket a Hívd fel társaid figyelmét a függőség negatív hatásaira! elnevezésű felhívásra készítettek az egyetemisták, valamint középiskolás és általános iskolás fiatalok. A pályázók kisfilmeken, fotókon és plakátokon keresztül mutathatták meg ötleteiket a drogprevenció és szenvedélybetegség témakörében.

– Úgy vélem, hogy ez a kiállítás a legkreatívabb része a horvát-magyar határon átnyúló projektnek, hiszen ennek köszönhetően a megye területéről olyan fiatalokat gyűjtöttünk össze, akik sokat tesznek a szenvedélybetegségek elleni küzdelem terén. Valójában ennek az egész projektnek a legnagyobb eredménye ez a kiállítás, amelynek az az üzenete, hogy a szenvedélybetegség ellen küzdeni kell, és ennek egyik eszköze lehet a művészet is – mondta Berlančić Mirela, a HMOMK tanárnője, a projekt koordinátora.