Hercegszőlősön járt a „szépség kommandó”

0
1601
szepseg-kommando

A Szépség Kommandó név nem egy női akcióhős-csoportot takar, hanem egy magyarországi stylist-csapatot, amely egy napra Hercegszőlősön rendezte be stúdióját, hogy „átalakítsa” a jelentkező hölgyeket egy fotósorozat erejéig, illetve öltözködési, sminkelési és hajviseleti tanácsokat adjon.

A stylist felénk talán még kevésbé ismert szakma, akinek a feladata az emberek külső megjelenésének, öltözködésének, hajviseletének megtervezése. Magában foglalja a fodrász, a sminkes, az öltözködési tanácsadó és a fotós munkáját. Ezzel a tevékenységgel foglalkozik a budapesti Szépség Kommandó is.

A hercegszőlősi Andócsi-Tar Melinda magyarországi ismerőseitől hallott elismerő véleményeket a csapat munkájáról, és úgy döntött, lehívja őket hozzánk, a Drávaszögbe, tartsanak itt is egy „átalakító napot”.

A csapat először látogatott a Drávaszögbe

Erre az alkalomra múlt héten került sor. A Szépség Kommandó csapata a hercegszőlősi tűzoltóotthonban rendezte be műtermét. Az átalakításra jelentkező hölgyeknek többféle ruhát és kiegészítőket kellett magukkal hozniuk. A stylist-csapat feladata volt a hajviselet és a smink elkészítése, majd a végeredményről egy fotósorozat készítése.

– Budapesti műtermünkön kívül turnékat is szervezünk Magyarország-szerte, és örömünkre szolgál, hogy most ide, a határon túlra is ellátogathattunk – nyilatkozta lapunknak a fotós, Vinkler Gábor, aki kezdeményezte a stylist-csapat létrehozását hat évvel ezelőtt.

szepseg-kommando

– Általában azok veszik igénybe a szolgáltatásunkat, akik picit ki szeretnének zökkenni a szürke hétköznapokból, tágítani szeretnék komfortzónájukat. Mi megmutatjuk nekik, hogy ehhez nem kell több, csak egy kis smink, a fotózás során játék a fényekkel, és a végeredmény akár a magazin címlapján is megállná a helyét – mondta Gábor, hozzátéve, ez nemcsak a fotózásról szól, hanem hasznos tanácsokkal is ellátják kuncsaftjaikat, hogy az „átváltoztatott” külső ne csak a helyszínen készült fotóról nézzen vissza rájuk, hanem attól kezdve a tükörből is.

Csapatuk jól felszerelt fotóstúdióval rendelkezik, melyhez szakértelem is párosul, de ugyanígy a sminkes és a fodrászok is sokéves tapasztalattal rendelkeznek.

– Igyekszünk kuncsaftjainknak hétköznapi szépségüket megmutatni, és olyan tanácsokkal látjuk el őket, melyeket a továbbiakban is hasznosíthatnak. Nemcsak a smink és hajviselet terén, hanem a ruhaválasztásban is a segítségükre vagyunk – mondta Szélyes Zsuzsanna, a csapat fodrásza.

Megemlítette, sok visszajáró vendégük van, ők évente többször is megfordulnak náluk, hogy kicsit elszakadjanak a családtól, gyerekektől, hogy kikapcsolódjanak.

A felszerelés és szaktudás mellett az optimizmus és az életvidámság sem hiányzik a csapat tagjaiból, ami ugyancsak fontos része tevékenységüknek.

Munkájuk egyik célja az önbizalom-erősítés
Jankó Zsanett nemcsak a csapat sminkese és szervezője, hanem a „lélekgyógyásza” is. Nagy figyelmet fordítanak arra is, hogy a kuncsaft az átalakítás idején jól is érezze magát, kedélyes társalgásban legyen része. A stylistos tanácsokon kívül más, életmódbeli kérdéseket, problémákat is megbeszélhetnek közben.

szepseg-kommando– A nők jelentős része önbizalomhiánnyal küzd, és mi nem megváltoztatni akarjuk őket, hanem önbizalmat szeretnénk adni nekik. Az én munkám nemcsak a sminkelésről szól, hanem az ismerkedésről, a kapcsolatépítésről is, arról, hogy figyelmet fordítok a kuncsaftjaimra – mondta Zsanett.

Hozzátette, a munka néha fárasztó, de kárpótolják érte a pozitív visszajelzések.

– Gyakran előfordul, hogy a volt kuncsaft büszkén újságolja, az átalakítás óta fel meri venni a szoknyát, „bevonzott” egy normális párt magának, csinosabban öltözködik, levetkőzte a gátlásait, mert bebizonyítottuk neki, hogy jól néz ki. Sok embernek önképzavara van, ami egy határig egészséges, de azon túl ártalmas tud lenni. Ezen próbálunk segíteni a munkánkkal – fejtette ki Zsanett.

Mint mondja, egyre több szakmai elismerésben van részük, dolgoztak szépségversenyen, és hírességek is igénybe vették már szolgáltatásukat. Céljuk, hogy minél nagyobb ismertségre tegyenek szert.

A hercegszőlősi program szervezője, Melinda elmondta, mindannyian elégedettek a csapat munkájával, és tervezik, hogy a jövőben megismétlik a programot.