A magyarországi Mészáros Csoport élelmiszer-adományt hozott a földrengés károsultjainak

A Mészáros Csoport múlt csütörtökön több mint 46 tonnányi élelmiszert hozott a földrengés károsultjainak. Az élelmiszer-adomány mintegy 25 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc magánvagyonából finanszírozta.

A magyar Mészáros Csoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok, a Talentis Agro Zrt. és a Gallicoop Zrt. termékeiből összeállított segélycsomagot a természeti katasztrófa által leginkább sújtott Petrinja városába szállították. A Mészáros Csoport által kiadott közlemény szerint a részben tartós élelmiszert (lisztet és mézet), részben pedig tojást, tejterméket és feldolgozott húst tartalmazó szállítmányt a horvát állam által üzemeltetett Petrinja városának közkonyhája céljára szállították a cégcsoport kamionjai, ahol a földrengésben otthontalanná vált károsultak étkeztetését biztosítják.

– Horvátország nevében köszönetet mondunk a szállítmányért, Sziszek és Petrinja településeknek nagy szükségük van erre, hálásak vagyunk a segítségért – mondta Milivoj Medven, a horvát Caritas logisztikai központjának vezetője.
Zdenko Lucić horvát külügyi államtitkár lapunknak azt mondta, köszönettel tartoznak a magyarországi támogatásért.

A magyar nagyvállalatok közül a Mészáros Csoport elsőként szállított élelmiszer-adományt a földrengés horvátországi károsultjainak.