Erősíteni a magyar-magyar együttműködést

0
49

A laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület szervezésében az Alfalusi Vegyes Kar idén is részt vett a kozármislenyi városnap keretében tartott egyházi kórustalálkozón.

Laskó és a magyarországi Kozármisleny között sokéves kapcsolat áll fenn, melyet ma a két település művelődési egyesülete, a laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület és a kozármislenyi Cantica Nova kórus ápol.

– A kapcsolat elsősorban kulturális téren, az egymás rendezvényein, kórustalálkozóin való részvételekben merül ki, de a közel egy évtized alatt személyes barátságok is kialakultak – tudtuk meg Déra Kornéliától, a laskói Petőfi Sándor Kultúregyesület vezetőjétől.

Az egyesület szervezésében az Alfalusi Vegyes Kar a sepsei népdalkör tagjaival kiegészülve – akikkel két éve énekelnek együtt – idén is részt vett a kozármislenyi városnap keretében rendezett egyházi kórustalálkozón.

A koncertet a Cantica Nova szervezte a kozármislenyi Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérek Templomában, melyen a laskóiakon kívül tapolcai, pécsi és szekszárdi énekkarok adtak elő egyházi énekeket.

A szervezők elégedettek az idei kórustalálkozó színvonalával, külön öröm számukra, hogy ismét egy szép programot tölthettek együtt laskói barátaikkal, mint ahogy az is, hogy Horvátországban vannak még magyarul éneklő kórusok.