Élettel töltötték meg a várdaróci udvart

870

Az UDVAROK programsorozat idei nyitó rendezvényét Várdarócon tartották meg. Az egy ideje üresen álló falusi portára életet vittek egy napra.

A Privilégium cég az Ekotur szervezettel közösen indította tavaly az Udvarok projektet, amelynek célja, hogy életet vigyenek a régi falusi vályogházak udvaraiba, programokkal töltsék meg azokat úgy, hogy ezzel a lakóházak tulajdonosainak is a javát szolgálják. Ezt a programot újabbakkal is bővítik idén, amelyben a Bellyei járás is a partnerük.

A jó idő érkeztével idén egy elhagyatott várdaróci falusi udvar nyitotta meg elsőként a kapuit. A szervezők mindent virágba borítottak, így várták a látogatókat. A főként városi gyerekek kertészkedhettek, virágot ültethettek, rajzolhattak, a felnőttek pedig élvezhették a falusi udvar nyugalmát.

Kalajdžić Edita, a program egyik szervezője elmondta azt is, hogy az eseménnyel egy időben egy jótékonysági akciót is indítottak az Ekotur szervezettel közösen Gyerekek a gyerekekért címmel, melynek során játékokat és gyerekruhákat gyűjtenek, az adományokat pedig rászoruló baranyai családok között osztják szét. Aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, az a bővebb információért keresse Editát a 091-156-6661-es mobilszámon.