Egységet hirdetnek, mégis a széthúzást erősítik

0
419

November 8-án parlamenti választások lesznek hazánkban. Noha még csak hétfőn derült ki a konkrét időpont, a választási kampány már egy jó ideje tart. Itt most nem csak a horvát politikai pártokra gondolok, a MESZ is egy ideje már a választások szolgálatába állította hetilapját, amelyben folyamatosan együttműködést hirdetnek, tetteikkel, megnyilvánulásaikkal viszont mégsem az egységet, hanem a további széthúzást erősítik.
Ne feledjük el, hogy az ő parlamenti képviselőjük volt az, aki pár évvel ezelőtt több HMDK-szervezettől is megvonta az állami támogatást. Olyan nagy múltú egyesületek működését is ellehetetlenítette, mint például a csúzai Jókai Mór Kultúregyesület vagy a laskói Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület.
A MESZ-lapban hétről hétre több tucat ember zeng dicshimnuszokat a szervezet munkájáról, közben a napokban egy újabb MESZ-hez tartozó egyesület döntött úgy, hogy csatlakozik a HMDK-hoz. A jövőben a Nagypiszanicai Magyarok Közössége is a HMDK tagszervezeteként működik majd. Korábban pedig ugyanezt tette a Daruvári Magyarok Közössége, de két évvel ezelőtt a zágrábi Ady Endre Magyar Kultúrkör is kilépett a MESZ-ből.
És ennél több nyomdafestéket nem is szeretnék erre a szervezetre fecsérelni, mert tudom, hogy a kedves Olvasó sem kíváncsi rá. Ezért engedtessék meg nekünk, hogy az elkövetkező hetekben legalább a saját, a HMDK képviselőjelöltje mellett kampányolhassunk.
A HMDK tetteivel, programjával már bizonyította, hogy mindenkor a magyar értékeket, érdekeket tartja szem előtt.
A tények és az eredmények tükrében, ismeretében pedig a választópolgár felelőssége, hogy eldöntse, kit is tart alkalmasnak a horvátországi magyarság képviseletére.
Arról se feledkezzünk meg, ahhoz, hogy valamelyik magyar parlamenti képviselőjelöltre adhassuk le voksunkat, a választási névjegyzékben magyarként kell szerepelnünk.