Az ünnepre várva

67

Az advent és a karácsonyi készülődés mindenkiben más-más emlékeket idéz föl. Forralt bor, karácsonyi fények, kivilágított házak, gyertyaláng, fenyőfák, színes papírba csomagolt ajándékok.

Az évnek egy olyan periódusa ez, amikor úgy érezzük, minden egy kicsit jobb, minden egy picit más. A várakozás izgalma, ahogy közeledünk a karácsonyhoz… számomra ez az év legkedvesebb időszaka.

Mert ajándékot adni (és kapni) jó. Várakozni és megvalósítani a másik ember vágyát nagyon jó, a ragyogó fa alatt ülni, ajándékot bontani és látni a másik örömét az év egyik legszebb élménye.

Persze nem csak az ajándékokról szól az egész. Az együtt töltött időről is. Mert a gyerekek sem a nagy ajándékokra fognak később emlékezni, hanem a közös játékra, a nevetésre, a nyugalomra, a szerető mosolyokra és az ölelésre. Mert a karácsony lényege az együttlét.

A szeretet ünnepén kellene kimutatnunk hozzátartozóinknak, hogy fontosak nekünk, hogy meghallgatjuk őket. Közös játékokat játszani, nevetni, bepótolni elmaradt beszélgetéseket a szabadnapoknál keresve sem találni jobb lehetőséget erre.

A stresszes vásárlás helyett pedig inkább fedezzük fel a családunkkal és barátainkkal a környék adventi/karácsonyi vásárait. A közös élmény felér bármilyen ajándékkal, ráadásul ezek garantáltan mindenki lelkét egy kicsit ünnepi hangulatba öltöztetik.