Az ügyészség elvetette a Jankovics ellen felhozott összes MESZ-es vádat

0
771

A szeptember 11-i előrehozott parlamenti választások előtt és után a MESZ képviselőjelöltjei, Juhász Sándor és Sója Dénes azzal vádolták meg Jankovics Róbertet, a HMDK jelöltjét, majd megválasztott parlamenti képviselőt, hogy szavazatokat vásárolt, és így tudott győzni. Az ügyészség a múlt héten minden Jankovics ellen felhozott MESZ-vádat ejtett.

Jankovics Róbert több nyilatkozatában is visszautasította a vádakat. Szerinte mindennek éppen az ellenkezője igaz: Juhászék voltak azok, akik manipulálták az embereket, róla pedig rágalmakat terjesztettek.

Jankovics állítását támasztja alá az eszéki ügyészség november 18-án hozott döntése is:

egy átfogó és minden körülményre kiterjedő vizsgálat után a  Jankovics elleni összes vádat ejtette. Ugyanis semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy a szóban forgó személy erőszakkal, fenyegetéssel és lefizetésekkel befolyásolta volna a választókat.

– Ezt mondtuk mi is a kezdetektől fogva, örülök neki, hogy az ügyészég is ugyanezen az állásponton van. Tovább dolgozom a magyar kisebbség és az országunk érdekében – mondta Jankovics Róbert.

Az ügyészég viszont vádat emelt egy 43 éves férfi és egy 53 éves nő ellen, akiket azzal vádolnak, hogy 14 személy választási akaratát befolyásolták vesztegetéssel és fenyegetéssel.