A Győzelem futballcsapat a nevéhez méltóan játszik

382
korogyi_focicsapat-2014

Kórógy labdarúgóklubja néhány évvel ezelőtt a csőd szélén állt, azonban sokak összefogásának köszönhetően a csapat még ma is létezik, küzd, méghozzá nem is akármilyen szinten. Kimagaslóan szerepel az idei bajnokságban, az első helyen áll, és ha sikerül megtartania helyét, akkor feljebb léphet, a második osztályba. Paprika Dániel, a klub elnöke nagy reményeket fűz az idei bajnoksághoz.

Kórógy labdarúgócsapata 1927 óta működik hivatalosan, igaz, a Győzelem nevet csak a második világháború után vették fel. A klub és csapata fennállása alatt szebb időket is megélt, ezt bizonyítja az évek során szerzett sok serleg is. Az elmúlt évek nehézségei után most ismét felfelé ívelő szakaszban vannak.

 

korogy_foci-3

 

A klub elnöke, Paprika Dániel a Képes négy évvel ezelőtti számában még arról beszélt, hogy anyagi gondok miatt megszűnés veszélye fenyegeti a Győzelem labdarúgóklubot. Szerencsére sokan segítettek, ennek köszönhetően sikerült kilábalniuk a bajból. Ma már fellélegezhetnek,  a klub vezetője optimistábban nyilatkozik a jelenről.
– Sok fejlesztést valósítottunk meg az elmúlt években, melyek nélkül nem működhetne a klubunk. Rendbe tettük az öltözőt, és felújítottuk a fürdőket is. A járás támogatásával újítjuk fel a pálya körüli korlátot, és igyekszünk minden olyan feltételt is megteremteni, amely szükséges ahhoz, hogy a 2. osztályban játszhassunk – fejtette ki Paprika Dániel.
Hozzátette, mindez támogatók nélkül nem valósulhatott volna meg, köztük magánemberek is voltak, de segítette munkájukat a helyi szövetkezet, és a Tordinci járás is jelentősebb összeggel járul hozzá a klub működéséhez. Paprika a támogatók között említette a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségét is. Mint mondta, az érdekvédelmi szervezet segítsége nélkül ma már talán nem is működne a kórógyi focicsapat.
A klub fennmaradásában a tagoknak is nagy szerepük van, akik gyakran saját költségükön utaztak a mérkőzésekre. Az edző sem kér pénzt a munkájáért, ezt a posztot a szentlászlói Dezső István tölti be.
 

A klubnak újra lesz ificsapata is
Paprika Dániel elmondta, ifjúsági csapata is volt a klubnak, amely anyagi gondok miatt sajnos megszűnt, de tervezi, hogy hamarosan újra fiatalok toborzásába kezd, hiszen utánpótlás nélkül a felnőtt csapatnak sem lenne biztos jövője. A Győzelem játékosai többségükben kórógyiak, rajtuk kívül tordinci és antunovaci tagok is erősítik a csapatot. Jórészt huszonévesek alkotják, fiatal és lelkes csapatról van szó.
Kórógyon mindig is közösségformáló szerepe volt a labdarúgásnak. Sokak számára a vasárnap délutáni meccs jelenti a kikapcsolódást, a csapat sikere pedig még több nézőt vonz a pályára, így szurkolókból nincs hiány, ha hazai pályán játszanak.

 

korogy_foci-1

 

A Győzelem fölényesen vezeti az idei bajnokságot
A kórógyi futballcsapat utoljára a ’80-as évek végén volt első, most ismét vezeti a bajnokságot, néhány héttel a vége előtt a táblázat első helyén áll. Keményen meg is dolgozik azért, hogy jól szerepeljen, játékosai már februárban elkezdtek edzeni, heti három alkalommal. 
A vasárnapi, Tordinci elleni mérkőzésnek, bár nem az utolsó, döntő szerepe volt a bajnokság végkimenetelét illetően. A nagy meccs eredménye 2:1 lett Kórógy javára, így már szinte csak egy hajszál választja el a csapatot a bajnoki címtől. Még három forduló van vissza a bajnokság végéig.
Nem ajánlatos előre inni a medve bőrére, de a Győzelemben mindenki derűlátó a bajnokság befejezését illetően. Paprika Dániel elmondta, a végeredménytől függetlenül győztesként tekint futballcsapatukra, amely ma már az egyetlen magyar csapat Vukovár-Szerém megyében, abban pedig egész Horvátországban egyedülálló, hogy csak és kizárólag a magyar nevét használja. Gyakran kérdezik tőlük, hogy mit jelent a győzelem szó, a kórógyi játékosok pedig nemcsak mondják, hanem mutatják is. Leghőbb vágyuk, hogy feljussanak a megyei 2. osztályba, és hogy megérjék a két év múlva esedékes 90. évfordulójukat.

 

{fcomments}