A Drávaszög legnagyobb halászléfőző-versenyén 111 bográcsban főtt a hal

167
08-plmonostor

Pélmonostor – 111 bográcsban rotyogott a halpaprikás szeptember 9-én a Drávaszög legnagyobb főzőversenyén, a versenyre a Baranyai Ősz elnevezésű rendezvény keretében került sor. A főzőattrakción részt vett a HMDK pélmonostori alapszervezetének a csapata is.

A Baranyai Ősz című kulturális-idegenforgalmi jellegű, immár hagyományos rendezvénysorozat nyitónapján, múlt pénteken rendezték meg Pélmonostoron a Baranya-háromszög legnagyobb halászléfőző-versenyét, amelyre 111 csapat nevezett be, köztük a HMDK pélmonostori szervezetének a csapata is. A szervező, a Baranyai Idegenforgalmi Közösség minden csapat számára ingyen biztosította a főzéshez szükséges hozzávalókat, és nevezési díj sem volt, így nem meglepő, hogy a jelentkezők száma igencsak nagy volt.

– Először vettünk részt ezen a versenyen, célunk elsősorban a barátkozás, a kikapcsolódás volt – nyilatkozta lapunknak Kovács Ferenc, a HMDK pélmonostori csapatának egyik főszakácsa.

A szeptember 14-én megnyílt Régi baranyai szakmák című kiállítás is a rendezvénysorozat része, a helyi HMDK-sok és a Baranyai Magyar Katolikus Nőegylet szorgalmas tagjai is kivették részüket a szervezőmunkából.