Vukovári Magyarok Egyesülete: elindult a kézimunkaszakkör

0
40

A Vukovári Magyarok Egyesületének tagjai normális körülmények között most valószínűleg a vukovári magyar bál több hetes előkészületeit pihennék ki. Az idei mulatság a koronajárvány miatt elmarad, ezt a hiányt más közösségi tevékenységgel igyekeznek pótolni.

– Hét elején beindítottuk a kézimunkaszakkört. Vászonszatyrokat varrunk, melyeket egyesületünk logójával fogunk díszíteni. A sörasztalokra pedig szeretnénk asztalterítőket készíteni, melyeket az ünnepélyesebb alkalmakkor használnánk. Magyaros hímzéssel készítettünk kötényeket, ezenkívül a gyöngyfűzést is folytatjuk, mindkét esetben ugyancsak előszeretettel használjuk a magyar motívumokat – mesél Jakumetović Rozália, az egyesület vezetője a szakkör tevékenységéről.

A magyar bálra jobb híján nosztalgiával gondolnak idén, naponta megosztanak egy-egy fényképalbumot az egyesület Facebook-oldalán, visszaemlékezve mindegyik mulatságra a 2009-es évtől kezdve, amikor az elsőt rendezték.

- Reklám -

– Azóta egyszer sem maradt el a vukovári magyar bál, az ideit kivéve – panaszolja az elnök asszony, hozzátéve, ezt a hiányt kárpótolja valamelyest, hogy legalább a kézimunka-szakkörökre összejárhatnak heti egy alkalommal, kisebb létszámban. Munkájukra lelkesítően hat, hogy talán hamarosan lesz olyan alkalom, amikor használhatják a kézzel készített asztalterítőket.