Visszakerült a magyar felirat

224
h03korhaz

Civil tiltakozás eredményeként újra kétnyelvű névtáblája van a révkomáromi városi kórháznak – közölte a pozsonyi Új Szó szombaton.

Andrea Benová, a kórházat működtető Forlife társaság tulajdonosának számító Agel Rt. szóvivője nem kívánta kommentálni, minek a hatására cserélték le a táblát. „Részünkről lezártnak tekintjük az ügyet” – nyilatkozta.

Április végén az addigi kétnyelvű feliratot egynyelvűre cserélték, ami nagy felháborodást váltott ki a révkomáromiak körében. A tiltakozást, amelyhez sokan csatlakoztak, az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés indította; az esettel foglalkozott a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának Jogsegélyszolgálata is. A Magyar Koalíció Pártja és a Híd párt ugyancsak tiltakozását fejezte ki.

Civil aktivisták múlt csütörtökön egy „Kórház” feliratú plakátot is elhelyeztek az intézmény bejáratánál, amit azonban alig egy órán belül a biztonsági őr eltávolított.

Az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés jelezte: máris újabb akciót készítenek elő: aprólékos elemzésnek vetik alá a városban működő intézmények, vállalkozások, szolgáltatások, boltok kétnyelvűségét, és kiemelten azokat ajánlják majd a lakosok figyelmébe, ahol magyar feliratokkal is megtisztelik őket.