Új horgászlehetőség a Bellyei járásban

0
651
horgászlehetőség

A Kopácsi-rét közelében egy új horgászhelyet nyitottak meg nemrég. Az egykori Bellye halastavakat üzemeltető PP Orahovica vállalat úgy döntött, hogy a természet és a pecázás kedvelőit is beengedi a területére. Mindennap reggel 7 és este 7 óra között lehet 30 kúnás jegy ellenében horgászni a Kormorán étterem közelében lévő halastavak egy részén.

2000-ig a dunai-pusztai halastavakon évente 120-130 tonna halat tenyésztettek, aztán egy ideig a kiszáradt és sűrű növényzettel benőtt halastavakkal senki sem törődött. Pár éve a PP Orahovica gazdálkodik a területen, a múlt hét óta pedig a horgászok előtt is megnyitották.

Egy 8,6 hektáros horgászhelyről van szó, amelyet 8600 kilogramm különböző fajtájú hallal telepítettek be. Külön helyeket alakítottak ki a kifogott halak tisztítására is, amit aztán helyben megfőzhetnek, megsüthetnek a szerencsés horgászok. Egy bolt is van a területen, ahol mindent lehet kapni, ami egy jó halpaprikáshoz kell, de üdítőt és alkoholos italokat is árusítanak.

A horgászhely mindennap reggel 7-től 19 óráig tart nyitva, kivéve a hétfői napot. A horgászok 30 kúnáért válthatnak jegyet, míg a természet kedvelői, a nézelődők ingyen léphetnek a területre. A kifogott halat haza is lehet vinni, kilójáért 19,99 kúnát kell fizetni. Aki úgy dönt, hogy a zsákmányt nem viszi haza, egy, a vízbe eresztett ketrecbe dobhatja bele, amit így azok vásárolhatnak meg, akiknek nem akadt hal a horgukra.

A cég vezetése a szolgáltatásait is bővíteni szeretné a jövőben, így faházikókat is építenek majd azok számára, akik a tóparton szeretnének éjszakázni. Programjuk részeként az édesvízi haltenyészetet is bemutatják, de turistacsoportok részére a hagyományos hálóval történő kopácsi halászatot is prezentálni tudják.