Új az otthon Újbezdánban is

0
84

Múlt szerdán átadták Újbezdánban a helyi művelődési egyesület új székházát. A korszerű épület minden 21. századi követelménynek megfelel, és kielégíti az egyesület minden igényét.

Az újbezdáni házat, mely a Magyarok Otthona nevet viseli, két évvel ezelőtt vásárolta meg a HMDK azzal a céllal, hogy végre saját székhelye legyen az újbezdáni Kultúr- és Művészeti Egyesületnek is. Az épületben az elmúlt években sor került egy iroda és egy kisebb rendezvényterem kialakítására, valamint az udvar is új külsőt kapott. Az Arany János utcában lévő székház a falu ékessége lett, aminek nagyon örülnek az egyesület tagjai. Örömét nem leplezi az egyesület elnök asszonya, Horvát Ibolya sem.

– Ez az épület nagyon sokat jelent nekünk, hiszen egyesületünknek eddig nem volt saját székháza, a kultúrotthonban voltunk kénytelenek dolgozni, ami elég sok bonyodalmat okozott. Télen hideg és nyirkos volt, és mások is használták az épületet, ezért sokszor kiszorultunk onnét, sőt volt olyan is, hogy megrongálták a személyes dolgainkat, de ennek most végre vége, hiszen van már saját székházunk – mondta Horvát Ibolya, aki nagyon hálás a HMDK-nak és Jankovics Róbertnek a segítségért.

- Reklám -

Az épület átadóünnepségére július 1-jén este került sor, az egyesület elnöke és parlamenti képviselőnk, Jankovics Róbert vágták át a bejáratnál kifeszített szalagot. Ezt megelőzően rövid kultúrműsorra került sor a helybéli Szivárvány népdalkör és a Kubikos zenekar részvételével.

A Magyarok Otthona udvarában egy Petőfi Sándort ábrázoló domborművet is felállítottak, amelyet egy a faluból elszármazott kőfaragó, Míjn József készített.