További fejlesztések Kiskőszegen

0
74

Kiskőszeg (Batina) infrastruktúrája az elmúlt években folyamatosan fejlődött. A fejlesztések részeként nemrég megépült a település vízvezeték-hálózata és megújult a közvilágítás is.

Kiskőszegen a település földrajzi adottságaiból fakadóan nem egyszerű az infrastruktúra kialakítása. A domboldalon fekvő házakhoz nehezebb elvezetni a vizet, ezért némely utcák kimaradtak a hálózat 10 évvel ezelőtti kiépítésekor. Tavaly egy másfél millió kúnás projekt megvalósítása kezdődött el a településen, amelyet Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese, a kiskőszegi HMDK-alapszervezet alelnöke és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, a HMDK elnöke kezdeményezett. A munkálatok első fázisában az Orgona, az Üveges és a Hegyi utca kapta meg a várva várt vezetékes vizet, most pedig a Petőfi Sándor és a Templom utca került sorra. Ezen munkálatokkal párhuzamosan a település alacsonyfeszültségű elektromos hálózata is megújult: új oszlopokat helyeztek el az elöregedettek pótlására, a napokban a Kossuth Lajos utca vezetékhálózata készült el, és hamarosan a Petőfi utcában is megjelennek az új tartóoszlopok, melyekre a tervek szerint, a főutcához hasonlóan, korszerű, LED-es fényforrások is kerülnek.

– Április második felében a vírushelyzet ellenére igen komoly munkálatok zajlottak Kiskőszegen. Véget ért a Kossuth Lajos utca elektromos hálózata modernizációjának első szakasza, helyükre kerültek az oszlopok és a vezetékek. A következő fázisban az oszlopokra modern világítótesteket szerelnek, illetve a magánházakról is lekerülnek a régi vezetékek, melyeket modernebb, külső szigetelésű kábelek váltanak fel. Ezenkívül végre sikerült pótolnunk az egy évtizedes mulasztást, és szinte minden utcába eljuttattuk a vezetékes vizet – mondta Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljáró-helyettese, aki hozzátette, hogy a következő, de nem azonnali lépés a gázvezeték kiépítése lesz.