Törőcsik Zsolt műsorajánlója

0
637

Törőcsik Zsolt kiemelt szerkesztő-műsorvezető a geográfusi pályát cserélte fel az elektronikus újságírásra. Hetedik éve dolgozik a médiában, és két éve lépte át a Kossuth Rádió küszöbét. A hallgatók a 180 perc szerkesztőjeként és az Ütköző szerkesztő-műsorvezetőjeként találkozhatnak vele.

 Kezdjük a hetet az Arcvonásokkal! A műsorban a Vass István Zoltánnal készített portrét hallhatjuk. Választásomat talán az is motiválja, hogy pályám elején a kiváló riporter nagyon sokat segített nekem, tippekkel és ötletekkel egyengette pályámat. A megszólaló kiváló humora, intelligenciája minden bizonnyal érdekessé teszi a félórát (hétfő, Kossuth Rádió, 14.05).

Kedden egy fiatalos programot ajánlok, Az A38 Hajó kulisszái mögött a Shantel and Bucovina Club Orchestrát láthatjuk. A kiváló együttes a balkáni zenét ötvözi az elektronikus vonallal, jóllehet későn van, de utána biztos a pihenés (M2, 23.25).

A Bartók Rádió nőnapi népzenei műsorában szerdán a hallgatók a nők néphagyományban betöltött szerepéről kaphatnak áttekintést. Ezúttal olyan művészek éneklik meg a női élet sorsfordító pillanatait, mint Sebestyén Márta, Paár Júlia, Soós Réka, Tímár Sára, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes és Szalóki Ági (12.05).

Csütörtökön egy új magyar sorozat kezdődik a Dunán, Tóth János címmel.

A sitcom egy 55 éves férfi életének bukdácsolásait mutatja be. Az ajánló alapján a műsor mindenki számára átélhető és élvezhető lesz. Az igényes humorra a szövegíró Liszkay Gergely és a főszereplő Mucsi Zoltán a garancia (20.30). Még aznap a Rádiószínházban egyik kedvencem, Kosztolányi örök darabja, novellaciklusa, az Esti Kornél hallható (Kossuth Rádió, 13.06).

A Duna Televízión a Csak színház és más semmi sorozat második évadjába kapcsolódhatunk be. A kulisszák mögé való betekintés a legtöbb nézőt érdekli. Ráadásul az első évad epizódjai nagyon érdekesek voltak: a karakterekhez egy érdekes történet is párosult. Az igényes szórakoztatáshoz tehát minden összejött (péntek, 20.30).

A történelmi filmek mindig lekötnek. Tavaly készítette moziját Pozsgai Zsolt Szabadonczok címmel. Az órás film a 48-as szabadságharc leverése utáni időkből meríti témáját; a két kiváló költő, Vörösmarty Mihály és Czuczor Gergely hányattatásait idézi meg (szombat, M5 21.50).

Végül vasárnap két műsort is bekarikáztam. A Kártyavár című amerikai tévésorozat egy közéleti újságírónak az amerikai elnökválasztásról és hatalmi technikákról egyaránt értékes információkkal szolgál (Duna, 21.05). Ezt követi A keresztapa második része. Coppola Oscar-díjas műve bevonult a filmtörténet klasszikusai közé, és másfél évtizede a kedvenceim között szerepel.