Szentlászlóiak a horvát köztévé reggeli műsorában

0
144

A szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület július 14-én a horvát közszolgálati televízió Dobro jutro Hrvatska című műsorában szerepelt, az évtizedek óta őrzött magyar táncaikat és hagyományaikat mutatták be.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) Dobro jutro Hrvatska (Jó reggelt, Horvátország!) elnevezésű reggeli műsorában rendszeresen vendégeskednek különböző kultúregyesületek, tánccsoportok.

Amellett, hogy színesítik a műsort, lehetőséget kapnak bemutatni saját tájegységüket, hagyományaikat és népszokásaikat is a nézőknek. Nemrégiben a szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület kapott lehetőséget a tévés szereplésre. A június 14-ei adásra három tánccal és egy gasztronómiai bemutatóval készültek.

– Egy rendezvényen találkoztunk a műsor szerkesztőjével, akinek nagyon megtetszett a produkciónk. Ezt követően – némi egyeztetés után – meghívást kaptunk az élő adásban való szereplésre. Nagyon örültünk a lehetőségnek, megtiszteltetés volt számunkra az egész ország előtt bemutatni a falunkat és a helyi magyarságot – mondta Palizs Tóth Hajnalka, az egyesület egyik vezetője, aki hozzátette, műsorukban két szlavóniai és egy székelyföldi táncot mutattak be, valamint a faluról és a helyi értékekről is beszéltek, és gasztronómiai bemutatót is tartottak.