Szekeres Adrien Kopácson

0
841
12-szekeres-csaladja

Kopács – A XIII. Kopácsi Halásznapok keretében lépett fel Szekeres Adrien népszerű magyarországi énekes. Ez volt a második horvátországi vendégszereplése, ám reméli, hogy a jövőben is lesz még alkalma ellátogatni hozzánk.
Szekeres Adrien dalai a horvátországi magyarok körében is rendkívül népszerűek, így nagyon sokan várták az énekesnő fellépését szombat este Kopácson. A legismertebbek közé tartozó Olyan, mint te c. számot rengetegen énekelték az előadóval együtt, aki lapunknak elmondta, nagyon élvezte a szombati fellépést, ahol igazán hálás volt a közönség. Munkásságáról és a határon túli közönség körében szerzett tapasztalatairól a kopácsi fellépést követően mesélt nekünk.

A zenéről szól az egész élete

Szekeres Adrien Egerben látta meg a napvilágot, és már gyermekkorában kitűnt énekhangjával és versmondásával. Később már csak a zenére koncentrált, és Sík Olga növendékeként fejlesztette magát, majd a fővárosba költözött, és számos énekversenyen, fesztiválon vesz részt. Itt figyeltek fel rá a szakmabeliek, és 1996-ban eMeRTon-díjjal jutalmazták. Miután megismerkedett Erdélyi Lászlóval, közös lemezt készítettek – az Unisex hozza meg számára az igazi sikert, egyben a népes rajongótábort. 1998. augusztus 1-jén örök hűséget fogad a kiváló zeneszerzőnek, Kiss Gábornak, így az Unisex második lemezét már az ő írányításával készítik el. 1999-ben az Év énekesnője-díjjal jutalmazzák. 2001-ben kiadót vált, és megjelenik első szólólemeze „Futok a szívem után“ címmel. A könnyűzenében eltöltött hat év után egy időre elvonul a nyilvánosság elől, és 2003-ban életet ad első kislányának, Kiss Csillag Jázminnak. 2004 tavaszán következik a Híd a folyót c. dal, melyet Dobrády Ákossal együtt énekelnek fel, ami aztán egy évig a slágerlisták élén szerepel. 2005-ben világra hozta második gyermekét, Kiss Emília Grétát. 2005 őszén jelenik meg várva várt albuma, amely az Olthatatlanul címet viseli. 2007 októberében jelenik meg az Olyan, mint Te című album, mely öt hét alatt aranylemez lesz. A szám 2007-ben a legtöbbet játszott magyar dal a rádiókban. 2009 őszén stúdióba vonul, hogy elkészítse Csak játék című albumát. Az album zeneszerzője és zenei producere ezúttal is  férje, Kiss Gábor. Az igazán jellemző lírai dalok mellett dinamikusabb szerzemények is szerepelnek.

„A határon túli magyar közönség rendkívül hálás”

Adrien szombati, kopácsi fellépésével minden bizonnyal sok új rajongót szerzett, mivel közvetlensége és kedvessége csak fokozta azt a tetszést, amelyet énekével már megszerzett. Mint megtudtuk tőle, nem először lépett fel Horvátországban, ám reméli, hogy lesz még alkalma a jövőben is ellátogatni hozzánk. A szombati fellépéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás volt a közönség, így ő igazán jól érezte magát. Az a tapasztalata, hogy a határon túli magyarok sok esetben hálásabbak egy-egy magyarországi sztárvendég fellépésekor, hiszen hozzájuk ritkábban jutnak el, míg Magyarországon mindenki számára elérhetők a koncertek. Véleménye szerint Magyarországon is az a gond, hogy a zenei élet szinte kizárólagosan főváros-központú. Éppen ezért azt tervezi, hogy hamarosan több vidéki városban is fellép, méghozzá egy szimfonikus zenekar kíséretében. A gazdasági válság a könnyűzenei életet is elérte, sok rendezvény szervezői félnek sztárvendéget hívni, illetve nincs is rá keretük, így bizony kevesebb a fellépés.
Beszélgetésünk végén kihangsúlyozta, nagyon jól érezte magát Kopácson, az emberek nagyon közvetlenek voltak, és reméli, hogy nem utoljára köszönthettük őt körünkben.

12-csak-jatek-c.-album