Szebbé tették székházuk udvarát a kiskőszegiek

0
433
10-kiskoszeg_terkovezes1

A HMDK kiskőszegi alapszervezetének aktivistái térkővel rakták le székházuk udvarát,  egyik termét pedig, amelyben a Kiskőszegi Kisasszonyok és Legények tánccsoport gyakorol majd, lebetonozták.

A kiskőszegi HMDK 2002-ben vásárolta meg magyarországi támogatásból a házat, azóta folyamatosan restaurálja, karban tartja.

Az idei év folyamán felújították a meredek part felőli támfalat, a kerítés egy részét, kilenc méter hosszú féltetőt építettek, és rácsatlakoztak a vízvezeték-hálózatra. Legutóbb letérkövezték a székház udvarát, valamint lebetonozták az épület egyik termét, amelyben a Kiskőszegi Kisasszonyok és Legények tánccsoport fog majd gyakorolni. A felújítást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Darázsi járás, illetve a HMDK támogatta anyagilag, a munkában közmunkások és önkéntesek vettek részt.
A térkövezés végeztével összejövetelt tartottak az egyesület tagjai részére – vacsorával és élő zenével ünnepeltek, még csárdásoztak is az újonnan lerakott térköveken.
– Büszkék vagyunk tevékenységünkre és arra, hogy egyesületünk tagsága jó csapatot alkot. Annak is örülünk, hogy különböző támogatásokhoz sikerül jutnunk, amelyek nélkül nem tudnánk megvalósítani az elképzeléseinket, és amelyekért hálával tartozunk – nyilatkozta lapunknak Sipos Sándor, a HMDK kiskőszegi alapszervezetének alelnöke.

 

10-kiskoszeg_terkovezes

 

 

{fcomments}