Száztizenegy év után bezár a kávéház

0
408

ESZÉK –  A városközpontban található Central Hotel 111 éve üzemelő kávéháza bezárja kapuit, márciusban parfüméria nyílik a helyén.

111 év nem kis idő még akkor sem, ha egy vendéglátóipari egységről van szó. Az eszéki Central szállodában üzemelő kávéházat úgy tartották számon, mint az utolsó olyan helyet, amely a város régi arcára emlékeztet. Helyén egy egészen más jellegű dolog fog nyílni: parfüméria. Az újévvárás lesz az utolsó olyan rendezvény, amelyre a kávéházban még sor kerül. Utána megkezdődik az átalakítás, a felújítás.

Veszteségesen működött

A Central hotel igazgatója, Ivan Raguž egyszerű magyarázattal állt elő: a vendéglátóipari egység sajnos veszteségesen működött. Ahhoz pedig, hogy az ott dolgozó 12 alkalmazott ne veszítse el állását, ezt a radikális döntést kellett meghoznia a hotel vezetőségének. Mivel maga az épület műemléknek számít, a parfüméria kialakításánál múlt század eleji külsővel ruházzák fel a helyiséget.

Többen úgy vélik, hogy az új üzlet csak ideiglenes megoldás kellene legyen. Ha a szállodának rendeződne az anyagi helyzete, mindenképpen vissza kellene állítani a kávéházi jelleget, amely több mint 100 éven át egyik szimbóluma volt Eszéknek.