Rendhagyó közgyűlés a Népkörben

0
50
A Népkör tánccsoportja a 2019-es Magyar Napon, a rendezvényt tavaly nem tudták megtartani

Az Eszék-Rétfaluban működő Népkör Magyar Kultúregyesület idén rendhagyó közgyűlést tartott. A december 8. és 18. között lezajlott tanácskozáson a tagok levélben vagy e-mailben fejthették ki észrevételeiket.

A Népkör Magyar Kultúregyesület a járvány miatt idén nem tudta hagyományos formában megtartani évi közgyűlését, ezért többszörös halasztás után végül levelezés útján voltak kénytelenek lebonyolítani azt. A közgyűlés anyagát levélben és e-mailben küldték szét a tagoknak, akik postafordultával válaszoltak. A kiküldött anyag tartalmazta az előző évi beszámolót, melyben többek között szerepel, hogy az egyesület az év folyamán három új szakcsoportot indított, így a számuk összesen 7-re nőtt. Továbbra is a legaktívabb a vegyes karuk volt, de a gyermek és a nyelvápoló szakcsoport is sikeresen folytatta tevékenységét. Az újak közül a legnagyobb népszerűségre a néptánccsoport tett szert, de a kézműves szekció tagjai is lelkesen dolgoztak.

A Népkör kórusa a 2019-es Magyar Napon

A beszámolón kívül a 2021-es tervekről is értekeztek a tagok, akik a vírus miatt egyelőre óvatosan terveznek, de amint lehetőségük lesz rá, szeretnék, ha aktivitásuk visszatérne a járvány előtti szintre.

- Reklám -

Az egyesület működését a zágrábi Kisebbségi Tanács, a Bethlen Gábor Alap, Eszék városa, Eszék-Baranya megye és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk támogatja, amiért a Népkör tagjai nagyon hálásak.