Puskás Öcsi lett a világ legjobb focistája

2657
Puskas

Puskás Ferencet választották a futballtörténet legjobb játékosának a goal.com honlap szavazásán.

A Legendák Világbajnoksága elnevezésű online viadalon az Aranycsapat kapitánya a holland Marco van Basten, az argentin Diego Maradona és a francia Zinedine Zidane búcsúztatásával jutott a Cristiano Ronaldo elleni fináléba. A Real Madrid legendás magyar játékosa a királyi gárda jelenkori portugál kiválósága ellen az internetes szavazók által leadott 192 471 voks mintegy 69 százalékát gyűjtötte be.

A goal.com beszámolója kiemeli, hogy Magyarországról 97 323 szavazat érkezett a március 31-én, csütörtökön zárult döntőben Puskásra, vagyis a magyar lakosság közel egy százaléka voksolt az olimpiai aranyérmes, vb-ezüstérmes játékosra.

PuskasA kiírásban 16 volt vagy még most is aktív focistára lehetett szavazni és egyenes kieséssel jutottak tovább a sportolók. Puskás már a négy közé is egyetlen régi, klasszikus focistaként jutott be.

Ami még érdekes, hogy Puskás és Ronaldo, a két nagyszerű futballista egyaránt a Real Madrid sztárja, Puskás a hatvanas években Di Stefanóval és társaival tette naggyá a királyi gárdát, míg Cristiano Ronaldo a jelenlegi blancók legnagyobb játékosa talán.

A Legendák Világbajnokságának keresztelt versenyben több mint 1 millióan szavaztak. A döntő fordulóban összesen 192 471 szavazat érkezett, ebből 69 százalékot, kb. 133 ezret a magyar csodajátékos kapott.

Puskásról többek között kiemelték, hogy minden idők egyik legjobb gólszerzője volt, ő volt a vezetője az 1952-es olimpián olimpiai bajnoki címet nyert magyar válogatottnak is. A Real Madriddal is sikeres volt, három BEK-győzelmet hoztak. A mai napig, tíz évvel a halála után, az egész világ hősként tiszteli a magyar játékost. (goal,mti)