Privilégium – egy cég, ahol az ügyfél megkülönböztetett figyelemben részesül

617
privilegium

 

A Privilegium j. d. o. o.-t, vagyis az egyszerű korlátolt felelősségű társaságot tavaly nyáron alapította a kopácsi származású Gunzinám Mária. A cég egyik tevékenysége a nemzetközi üzletfejlesztés. Tevékenységüknek köszönhetően az elmúlt időszakban mintegy tíz magyarországi céget jegyeztek be a Baranya-háromszögben. A Privilégium vezetője viszont a legnagyobb eredménynek azt tarja, hogy ezzel együtt hét itteni embert is sikerült elhelyezniük.

10-privilegium-mariaGunzinám Máriáról üzleti partnerei azt tartják, hogy nem ismer lehetetlent. Izgalmas kihívásnak tekinti az akadályok elhárítását, és maradéktalanul megold minden feladatot, amit elvállal.
Ugyanilyen benyomást tett rám is, amikor a minap pélmonostori irodájában találkoztam vele két üzleti tárgyalás között. Szinte kérdést sem kellett feltennem ahhoz, hogy egy kerek és átfogó képet kapjak az egész tevékenységükről. Mindez talán annak tudható be, hogy Mária a gazdasági és a pénzügyi területek mellett közel két évtizedet dolgozott a médiában is. A 90-es évek előtt a Magyar Képes Újság újságírója volt jó néhány esztendeig. A honvédő háború sokakhoz hasonlóan Magyarországra kényszerítette, itt talált új munkát, boldogulást, de szíve mindig is haza húzta.
Ami a jelenlegi munkáját illeti, azt mondja, eredetileg turisztikával szeretett volna foglalkozni, céljának kizárólag a Baranya-háromszög értékeinek a népszerűsítését tartotta volna. Persze, mint mondja, erről a tervéről sem mondott le véglegesen, mert szerinte még nagyon sok a kiaknázatlan lehetőség térségünkben, ami az idegenforgalmat illeti. Amikor elkezdte a piacot felderíteni, akkor találkozott a magyarországi cégeknek a horvátországi gazdasági életbe való bekapcsolódásának az igényével. Úgy gondolta, hogy a magyarországi gazdasági élet szereplői rendelkeznek egy tízéves uniós tapasztalattal, ezt pedig itt, Horvátországban kamatoztatni tudnák. Emellett az elmúlt két évben itthon is dolgozott, így tisztában van azokkal az adózási és jogi helyzeti előnyökkel is, amelyeket Horvátország nyújthat a magyarországi vállalatoknak, cégeknek. Itt többek között arra gondol, hogy a Baranya-háromszög gazdaságilag jóval elmarad az ország fejlettebb régióitól, emiatt adókedvezményeket vehetnek igénybe az itt letelepülő cégek. Emellett az országhatár és az autópálya közelsége is előnynek számít. Ezeket figyelembe véve tette székhelyét Kopácsra, irodáját pedig Pélmonostorra, és nem Eszékre. Valamint azért is, mert Baranyában otthon érzi magát, és intenzívebb a kapcsolatrendszere is, amelyet egy új vállalkozás szolgálatába tudott állítani.
 

A szakértelmüket kínálják
A Privilégium Mária és munkatársai szakértelmét kínálja, amely sajátos értéket teremt ügyfelei számára. Partnerei cégét tulajdonosi szemlélettel vizsgálja – mintha saját vállalkozásának a fejlesztéséről lenne szó. Céljuk, hogy megszerzett tudásukat – mint legfőbb piaci értéküket – partnereik számára a leghatékonyabb módon kamatoztassák, és ezzel maximálisan kiaknázzák külpiaci lehetőségeiket. Fő erősségük az egyediség. Minden ügyfelüket igényeinek és elképzeléseinek megfelelő tanácsadásban és közvetítésben részesítik. A vállalkozásoknak a hétköznapi gondokban is segítenek, és ha igény van rá, akár fejvadász cégként is működnek, hogy megtalálják az adott cégnek a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkatársakat.
Rendszeresen részt vesz magyarországi fórumokon, ahol a horvátországi céglapítás lehetőségeiről, a Baranya-háromszögben kiaknázható EU-s támogatásokról tart tájékoztatókat. Pár héttel ezelőtt Pélmonostor városával együtt rendeztek egy gazdasági fórumot, amelyen magyarországi vállalkozók, befektetők helyben kaptak ismertetőt arról, hogy milyen előnyük származhat abból, ha Horvát-Baranya egyetlen városában, illetve Baranyában alapítanak céget.
Mária azt mondja, hogy a külföldi cégek segítése, tanácsokkal való ellátása neki ugyan megélhetést jelent, mégis azt tartja a legnagyobb eredménynek, ha a baranyai embereknek munkahelyeket teremthetnek, valamint hogy ezeknek a cégeknek a működésével fellendül a gazdasági élet, kevesebb lesz itt a munkanélküli, és talán előbb-utóbb ki lehet majd szakítani a térséget egyáltalán nem irigylésre méltó helyzetéből.
– Nem az a célom, hogy több száz céget bejegyezzünk. Ez csak az első lépés. Ezzel megnyitunk egy ajtót. Az igazi kihívás, hogy az adott cégnek talpra is kell állnia, eredményt kell produkálnia – ebben kell őket segíteni, s ha ez megvalósul, akkor elégedett lesz, aki ebbe pénzt fektetett be, elégedettek lesznek a munkavállalók, akik munkához jutnak, és jómagam is, mert ebből fogunk megélni a kollégáimmal egyetemben – fejtette ki Mária.
Az elmúlt pár hónap alatt tíz magyarországi vállalat alapított Pélmonostoron céget, ezzel hét új munkahelyet teremtettek, de nap mint nap újabb érdeklődők kopogtatnak a Privilégium ajtaján.

 

{fcomments}