Pélmonostor város kitüntetésében részesült Győrfi János

0
101

Pélmonostor város napja alkalmából kitüntették Győrfi Jánost, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnökségi tagját a kisváros sport-, társadalmi és vallási életében való önkéntes munkájáért.

A városi képviselő-testület díszülésén több olyan személy, szervezet képviselője is díszoklevelet vehetett át, akik/amelyek a társadalmi és szociális szférában, a kultúra és a sport területén, illetve a gazdasági élet valamelyik ágazatában kiemelkedően hasznos tevékenységet végeznek. Kitüntetést vehetett át többek között Győrfi János, a pélmonostori HMDK-alapszervezet elnökségi tagja is. A kitüntetést a város sport-, társadalmi és vallási életében való önkéntes munkájával érdemelte ki.

Győrfi János 1963-ban született a vajdasági Bezdánban, itt végezte tanulmányait, kezdett dolgozni és alapított családot. 1988-ban költöztek Pélmonostorra. Részt vett a honvédő háborúban, majd az ország területének aknamentesítésében is.

1998-ban kezdett sporttevékenységbe a pélmonostori labdarúgó-egyesületben, ahol a fiatal játékosok toborzásában, ösztönzésében vállal kiemelkedő szerepet. Idén januárban a Pélmonostori Sportegyesületek Közössége plakettel tüntette ki húszéves önkéntes munkájáért.

2004 óta tevékenykedik a HMDK pélmonostori alapszervezetében, ezenkívül aktívan részt vesz a város vallási életében is – tavaly ez utóbbiért is elismerésben részesült.

Kovács Ferenc, a pélmonostori HMDK-alapszervezet vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta, Győrfi János aktív tagja az egyesületüknek, és rendkívül fontos szerepet tölt be a város közösségi életében is, az önkéntesség életformájává vált, ezért javasolták őt a kitüntetésre, aki a díszülésen „a város teljes egyetértésével” megkapta a település díszoklevelét.