Parlamenti gyermekkarácsony határon túli gyerekek részvételével

216
08-parlament-2-2

Az esélyegyenlőség nevében összesen 804 magyarországi és határon túli gyerek vett részt vasárnap délelőtt a parlamenti gyermekkarácsonyon. A gyerekek 60 magyarországi és 45 erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai és horvátországi településről érkeztek az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) által szervezett, hagyományosnak számító ünnepségre.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, az NGYSZ elnöke a Parlament főlépcsőjénél kialakított színpadon fogadta a gyerekeket, majd egy napra jelképesen átadták az Országház kulcsát, így az „irányítást is” a gyermek házelnöknek és az alelnököknek.

Ezt követően a gyerekek, köztük a laskói általános iskola és az eszéki magyar iskolaközpont diákjai, számos színes, játékos programon vehettek részt. A Parlament felsőházi termében például Gubás Gabi és zenekara előadásában a Bio-Mesekoncert című előadást tekinthették meg, a Vadász-teremben pedig kipróbálhatták a Csodák Palotája és az Ability Park játékait és erőpróbáit.