Megnyílt az állatkert és elindult a kompforgalom is

0
6

Az elmúlt hetekben az eszéki állatkert lakói „kipihenték“ magukat, így újult erővel fogadhatják a látogatókat május 8-ától. Az állatkert nyitásával egy időben a kompforgalom is megindult.

A javuló járványhelyzet lehetővé teszi a szigorítások folyamatos enyhítését. Múlt héten számoltunk be arról, hogy május 11-től nyitotta meg kapuit a Kopácsi-rét. Az eszéki állatkert pedig május 8-án nyitott újra. Munkaideje nem változott, a látogatók reggel 9-től este 20-ig tartózkodhatnak az állatkert területén, belépőt 19 óráig lehet váltani.

Az állatkert látogatóinak alkalmazkodniuk kell a járványügyi szabályokhoz, a bejáratnál kezet kell fertőtleníteniük és be kell tartaniuk a védőtávolságot. Ennek érdekében korlátozzák a látogatók számát, egyszerre legfeljebb 500 fő tartózkodhat az állatkert területén. Továbbá, amíg tart a válsághelyzet, zárva tartják a létesítmény akvárium és terrárium részeit.

A sib.net.hr internetes híroldalon arról is beszámolnak, hogy az állatkert nyitásával egy időben, május 8-án indult újra a Dráván közlekedő komp is, amely a zoot köti össze a várossal. A kompon szintén a járványügyi feltételeket betartva utazhatunk, egyszerre legfeljebb 20 fő, nagyobb utaslétszám esetén a komp gyakrabban közlekedik majd.