Másfél millió kúnás fejlesztések Szentlászlón a HMDK-nak köszönhetően

Hónapok alatt megvalósulnak a választási ígéretek

1047

Szentlászló is azon települések közé tartozik, amelyek évtizedek óta nem látott anyagi támogatásban részesülnek a következő hónapokban – ezt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője és Kelemen Dezső, a HMDK szentlászlói alapszervezetének elnöke jelentette be sajtótájékoztatón.

Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője a sajtótájékoztató kezdetén leszögezte, hogy a horvát-magyar kisebbségi vegyes bizottság jegyzőkönyvében, valamint a magyarságra vonatkozó operatív kormányprogramban szereplő vállalások alapján Szentlászló is azon települések közé tartozik, amelyek évtizedek óta nem látott anyagi támogatásban részesülnek a következő hónapokban a közösségi épületek felújításának befejezése céljából. Így a HMDK hathatós közbenjárásának az eredményeként végre befejeződhet a helyi kultúrotthon és a helyi református templom felújítása is. Az előbbi zágrábi forrásból, az utóbbi pedig a HMDK-nak és a magyar kormánynak köszönhetően.

– Sokan figyelmeztettek a tavalyi választások alkalmával, hogy vigyázzunk, nehogy olyant ígérjünk, amit nem tudunk teljesíteni. Csapattársaimmal rendkívül ambiciózus és nagyszabású programot állítottunk össze, amely elnyerte magyar választópolgáraink bizalmát, támogatását. Ezeket négy év alatt szerettem volna megvalósítani, de úgy látszik, ez jóval gyorsabban is menni fog. Szentlászó hazánkért hozott emberfeletti áldozata kiemelkedően fontos a horvátországi magyarság számára. Ezért legnagyobb fejlesztéseink egyike is ehhez a településhez fűződik. Már megkötöttük a szerződést és biztosítottuk az anyagi forrásokat is, így a következő hetekben elkezdődhet a Petőfi Sándor Kultúregyesület tulajdonában lévő művelődési ház külső és belső tatarozása, és lehetővé válik a református templomon folyó munkálatok befejezése. Vagyis mindkét objektum teljes felújítása. A két projekt becsült értéke másfél millió kúna. Szentlászló ezt már rég megérdemelte volna, sajnálom, hogy elődeimnek ez nem volt fontos – tájékoztatott  parlamenti képviselőnk.

Az összefogás eredménye: „Köszönet a horvát kormánynak, a magyar kormánynak, a HMDK-nak és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek!”

A sajtótájékoztatón jelen volt Kelemen Dezső, a HMDK szentlászlói alapszervezetének elnöke, a járási magyar kisebbségi önkormányzat alelnöke is.

– Köszönjük képviselőnknek, hogy ilyen nagymértékű anyagi támogatást eszközölt ki településünknek. A két közösségi épület felújítása rendkívül sokba kerül, és egy kisebbfajta csodának tartom, hogy ilyen gyorsan, voltaképpen mandátuma pár hónapja alatt sikerült előteremtenie mindezt közösségünk számára. Ez is azt bizonyítja, hogy igazunk volt, amikor kiálltunk értékeink mellett, és támogattuk őt a tavalyi parlamenti választásokon. A szentlászlóiaknak az is nagy öröm, hogy eddig még soha nem látott nagyságú támogatást kaptunk Zágrábból kulturális tevékenységünkre. Jelentős összegben részesült az idén a megalakulásának 70. évfordulóját ünneplő kultúregyesületünk és a helyi HMDK-alapszervezetünk is. Mindez több mint bátorító számunkra, és nagy motivációs erő, hogy még többet dolgozhassunk közösségünkért. Köszönet érte a horvát és a magyar kormánynak, a HMDK-nak és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnknek – mondta Kelemen Dezső.