Május végétől indítja éjszakai vonatait Horvátországba a RegioJet

0
27

A cseh és szlovák magánvasúti szolgáltató ezen a nyáron is elindítja éjszakai vonatait Horvátországba. Az első szerelvény május 28-án, pénteken indul, és új útvonalon fog közlekedni: a Prága–Brno–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka/Split vonalon.

A csatlakozó autóbuszjáratok Rijekából, Splitből és Gračacból összeköttetést teremtenek az összes népszerű nyaralóhellyel a horvát tengerparton Isztriától Dubrovnikig. Ezeken felül a buszjáratok szintén elérhetővé teszik Kotort (Crna Gora) és Neumot (Bosznia-Hercegovina).

A vonatok menetrendje a tavalyihoz hasonló: délután 5 óra körül indulnak Prágából, esti indulások vannak Brnóból és Pozsonyból, és éjfél előtti Budapestről. Az érkezés Zágrábba és Rijekába másnap reggel, Splitbe pedig kora délután lesz.

- Reklám -

A vonatok az ellenkező irányba délután fognak indulni Splitből, az este folyamán Rijekából és Zágrábból, a következő napon érkeznek meg Budapestre, Pozsonyba, Brnóba és Prágába.

Az első járat május 28-án fog indulni – május, június és szeptember folyamán a vonatok heti három alkalommal fognak közlekedni prágai és budapesti indulásokkal, Prágából és Budapestről pénteki, vasárnapi és keddi indulásokkal, illetve Horvátországból szombaton, hétfőn és szerdán. Júliusban és augusztusban a vonatok mindkét irányban naponta fognak közlekedni.

A vasúti szerelvényekben egyaránt lesznek ülő- és fekvőhelyes kocsik. (turizmus.com)