Magyar ifjúsági nap Dárdán

470

A HMDK dárdai egyesülete szombaton magyar ifjúsági napot tartott, melynek keretében kispályás focitornát rendeztek, a győztes a hazai csapat lett.

A HMDK dárdai alapszervezete négy évvel ezelőtt alakult újjá. Székhelyük az egykori dárdai középiskola épületében van, ahol gyűléseiket és összejöveteleiket tartják.

Az egyesület legfőbb rendezvénye a kispályás focitorna, melyet megalakulásukkor élesztettek újjá.

Az idei tornára szombaton került sor, melyet magyar ifjúsági sportnapként hirdetett meg a dárdai szervezet. A helybéli labdarúgó-egyesület pályáján egy-egy dárdai, kopácsi, várdaróci és szentlászlói csapat futballozott, Laskóról két csapat érkezett, a Laskói Ifjúsági Egyesület külön nevezett.

Az első helyezett a dárdaiak csapata lett, másodikak a szentlászlóiak, a „bronzérmet” pedig a Laskói Ifjúsági Egyesület csapata vitte el.

A dárdai csapat

A focitornát megtisztelte jelenlétével Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője és Anto Vukoje, a Dárdai járás elöljárója is.

– Nálunk a sport az, ami leginkább összehozza az embereket. A focitornát minden évben a dárdai búcsú után egy héttel rendezzük meg. A résztvevő csapatok általában visszajáró vendégek, ez a kör jövőre egy magyarországi csapattal is bővülni fog – mondta el lapunknak Dobi István, a dárdai egyesület elnöke.

Azt is megtudtuk tőle, legközelebb augusztus 20-án szerveznek programot a Szent István-nap alkalmából, az év végén pedig egy táncszemlét tartanának, melyre a HMDK csoportjait hívnák fellépni.

A rendezvény a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásával valósult meg.