Laza Bori heti ajánlója

0
2080
laza_bori
Laza Bori az ELTE meteorológia szakán szerzett tudását mintegy másfél éve kamatoztatja a közmédiában. Főállásban a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren dolgozik előrejelző meteorológusként.

 Hétfőn kezdjük játékkal, a Maradj talpon! versengéssel! Nagyon szeretem a vetélkedőket, s Gundel Takács Gábor kvízjátéka kiválóan alkalmas arra, hogy keményen megmozgassa az emberek fantáziáját és agytekervényeit (Duna, 19.25).

Kedden az időjárás-jelentésekre hívom fel a figyelmet. Mit is mondhatnék: szakmámba vág. „Időjósnak” lenni nemcsak munkát, hivatást is jelent, szabadidőmet is gyakran kitölti, nehéz belőle kikapcsolódni. A Híradókban sokan várják az időjárási híreket, s ez alapján tervezhetik hetüket, hétvégéjüket (Duna, 18.00).

Szerdán a Kárpát Expressz című műsort választom. A filmkockákon olyan vidékekre látogathatunk, amelyeket kevésbe ismerünk. Barátnőm erdélyi magyar, s régóta tervezek egy erdélyi körutat, amelyen megismerhetem a filmekből látott csodálatos tájakat: a Gyilkos-tavat vagy a Békás-szorost (Duna World, 14.40).

A csütörtöki Bagi Nacsa Show kellemes kikapcsolódást ígér. Ajánlom annak ellenére, hogy az új M1 indulásakor kiparodizáltak minket. Most már én is nevetek az egykori poénokon (Duna, 20.25).

Pénteken az újonnan indított M5 csatornáról választok: az Érettségi 2017 adását. A műsor fontos szerepet vállal a fiatalok nagy megmérettetésére való felkészítésében. Egy kedves barátom az adásban a matematika rejtelmeibe próbálja bevezetni az ifjabb nemzedéket. Élvezi csinálni, én pedig szurkolok neki: üdv a klubban! (M5, 17.25)

A hétvége közeledtével a Hétvége Petőfivel összeállítást karikáztam be. A reggeli adást Péczeli Dóra vezeti, többször voltam nála beszélgetésen. Kiváló műsorvezető, a félnapos műsorfolyam színes műsorokkal, érdekességekkel, s persze sok zenével láncolja a rádióhoz a hallgatót (szombat, Petőfi Rádió, 6.03-12.00).

Vasárnap az M4-en az UEFA Bajnokok Ligája Magazint láthatják a nézők. Magam is 15 évig fociztam csatár poszton a női focibajnokságokban. Pontosan két éve, októberben, egy súlyos sérülés vetett véget labdarúgó-karrieremnek. Azóta nem lépek rendszeresen pályára, így a fociszeretetemet a képernyő előtt csillapítom (M4, 14.15).