Korongozó műhelyfoglalkozás indul márciusban

0
49

Asztalos Dániel fazekasmester márciustól hétvégenként műhelyfoglalkozásokat indít, melyekre bárki jelentkezhet, aki érdeklődik e tevékenység iránt, saját kezűleg készítené el bögréjét.

A pélmonostori Asztalos Dániel az iparművészet egyik legősibb válfajával, a fazekasmesterséggel foglalkozik már több mint húsz éve. Kézműves sütő- és főzőedényeit, bögréit, vázáit és egyéb dísztárgyait Pélmonostoron, valamint impozáns csúzai fazekasműhelyében kínálja a vásárlóknak, ezenkívül időnként műhelyfoglalkozásokat is tart az érdeklődőknek.

A műhelyben az idegenforgalmi szezonban a legnagyobb a forgalom, amikor megnő a Baranyába látogatók száma. Sajnos a járványhelyzet az ő vállalkozására is kedvezőtlenül hatott. A forgalom felélénkítése érdekében nemrég ismét műhelyfoglalkozásokat hirdetett, melyeket hatalmas érdeklődés övez.

- Reklám -

Márciusi hétvégi dátumokra hirdetett napi négyszer kétórás alkalmakat a Facebookon, melyek a korlátolt létszám miatt szinte azonnal beteltek. A jelentkezők 150 kúna fejében vehetnek részt egy-egy foglalkozáson.

– A műhely során megtanítom a jelentkezőket a korongozás alapjaira. Mindenki kap egy darab agyagot, amiből az utasításaimat követve bögrét, üveget, tányért készíthet, amit kifest, és végül ki is égetjük, így egy készterméket, használati tárgyat vihetnek haza – mondta Dániel a foglalkozásról, megjegyezve, a kétórás műhellyel senki sem lesz fazekasmester, viszont betekintést nyerhet a mesterségbe, ami után eldöntheti, szeretne-e esetleg elmélyülni a fazekasságban. És természetesen az sem mellékes, hogy egy élményteli időtöltésen vesz részt, valami újat próbál ki, és végül elkészít egy emléktárgyat, ami büszkeséggel tölti el, és amivel esetleg meg is lepheti valamelyik szerettét.

Mint ahogy már említettük, a foglalkozások időpontjai meghirdetésük után hamar betelnek, ezért az érdeklődőknek tanácsos nyomon követniük Asztalos Dániel Facebook-profilját, hogy minél gyorsabban jelentkezhessenek.