Komolyzenei koncert Splitben

0
82

A HMDK Split-dalmát megyei egyesülete február végén klasszikus zenei koncerttel kedveskedett tagjainak; a vendégfellépő trió (szoprán, zongora és fuvola) többek között Bartók- és Lehár Ferenc-műveket játszott a szűk körű rendezvényen, a többség számára online formában lesz megtekinthető az előadás.

Tengermelléki egyesületünk eredetileg tavalyra tervezte a koncertet, melyet most sikerült megvalósítaniuk. A Tóth Noémi zenetanárnő, fuvolista – aki korábban az egyesület keretében működő Dankó Pista Népdalkörrel foglalkozott -, Kristina Dominović szopránénekes és Sanja Spahija zongorista alkotta trió a város nemzeti kisebbségi képviselőinek székhelyén lépett fel klasszikus zenei művekből összeállított csokorral.

– Eredetileg nívósabb koncertterembe szántuk az előadást, de a járványhelyzet ezt nem tette lehetővé. Ezért csak szűk körben kerülhetett sor a koncertre, amiről videofelvételt is készíttettünk, ezt majd egyesületünk oldalán tesszük közzé, hogy legalább online formában eljusson a nagyközönséghez a Bartók Béla és Lehár Ferenc műveit is tartalmazó műsor – nyilatkozta lapunknak Tripolszki Anikó, az egyesület vezetője.

- Reklám -

A HMDK Split-dalmát megyei alapszervezete a helyi magyar közösség nyelvi és kulturális identitásának a fennmaradásáért dolgozik. Megalakulása óta támogatásban részesíti a város és a megye is. Nemzeti ünnepeink alkalmából megemlékezéseket tartanak, és évente ismétlődő rendezvényeik is vannak. Az idei március 15-éről szűk körben emlékeztek meg, többek között a koncert levetítése is a program részét képezte.