Kirándulóhely lesz a Dráva holtága Bellyénél?

0
610
Dráva_holtág_Bellye

Ezt nemrég a Bellyei járás elöljárója jelentette ki a Glas Slavonije napilapban, aki elmondta azt is, hogy a megvalósításához szükséges tanulmány elkészítését a megyével közösen finanszírozzák.

A Bellyei járás gazdag természeti, kulturális és történelmi örökségekben: közéjük tartozik a Kopácsi-rét Természetvédelmi Park, a Dráva holtága, továbbá olyan, történelmi szempontból is fontos helyek, épületek, mint a bellyei Savoyai- vagy a tököspusztai vadászkastély. A járás ideális hely lehet a kalandot, a kikapcsolódást keresőknek és a pihenni vágyóknak. Ehhez viszont arra van szükség, hogy tovább növeljék a járás turisztikai kínálatát.

A Dráva holtágával kapcsolatos tervekről az elmúlt években már többször is hallhattunk, a megvalósítás viszont máig várat magára. Csakúgy, mint a Csingi-lingi csárda rekonstrukciója. Egykor a vidék egyik nemzetközileg is híres, emblematikus vendéglője volt, ahová az utazók „kötelező jelleggel” mindig betértek. Idilli természeti környezetben, a Dráva holtágának partján állt. Jó konyhája és kitűnő tamburazenekara vonzotta a közeli Eszék lakóit – és turistáit –, akik gyakran ruccantak ki ide. A csárda, sajnos, ma már csak a régi képeken látható. Rekonstrukciójának évekkel ezelőtt el kellett volna kezdődnie. A privatizáció után több tulajdonosa is volt, akik csak a csárda romjait takarították el.